CKIM: Gastarbajteri na godišnjem

CKIM: Gastarbajteri na godišnjem

Amaterska dramska družina Putujuća scena u subotu 9. svibnja gostuje u Centru za kulturu i informacije Maksimir, i to s predstavom Gastarbajteri na godišnjem.

Kazališna komedija u tri prikaza počinje u 19:30 sati, a ulaz je slobodan.

Kako izgleda kada se gastarbajteri pripremaju na godišnji, kako ih željno dočekuje obitelj i kakve ih sve dogodovštine očekuju, pokušali su ispričati u tri različita prikaza: dalmatinskom, slavonskom i bosanskom.

„Mnogi će se prepoznati u jednoj od te tri zanimljive priče i možda izvući neku pouku. U životu možemo puno toga planirati, ali ne možemo, koliko god bismo ponekad htjeli, i utjecati na tijek događanja. Sudbina je ta koja nas vodi svojim putem, ponekad imamo sreće, a ponekad nas dohvati peh. Najljepše je, zapravo, kod kuće, bez obzira bila ona u dalekoj Njemačkoj ili u još daljoj nam domovini. Srce i duša su nam uvijek na vagi, čas više na jednoj strani, čas na drugoj. To ljuljanje između dva svijeta je ono što nas čini takvima kakvi jesmo. Mi smo sretni ljudi s dvije domovine. Uvijek se vraćamo kući, ma gdje bili“, kažu u Putujućoj sceni.

Leave a Reply