20. obljetnica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola

20. obljetnica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola proslavila je 20. godinu svog djelovanja, na proslavi su nazočili Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta,  Berislav Šipuš, ministar kulture i Vito Turšić izaslanik  predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola, osnovana je 1995. godine sa ciljem da unaprijedi osnovno školstvo, da bude poveznica između Ministarstva obrazovanja i ravnatelja na terenu, da aktivno sudjeluje u izradi zakona u osnovnom školstvu.

-Za obilježavanje 20. godišnjice Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola odlučili smo da to bude Zagreb i Hrvatsko narodno kazalište, time smo ujedinili  znanost i kulturu. – rekao je Nikica Mihaljević, predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola.

– 20. rođendan u hramu Hrvatske kulture, obrazovanje i znanost su prije svega bit ovoga društva, ulaganje u znanost i obrazovanje je ulaznica za prosperitet u Europi. Grad Zagreb zato već petu godinu za redom daruje udžbenike svim osnovnim školama, a od slijedeće godine besplatne udžbenike dobit će i srednjoškolci.- rekao je Milan Bandić.

Povodom 20. ravnateljima je priređen prigodni program HNK-a koji je obuhvatio sva tri ansambla koji djeluju u kući, Operu, Dramu i Baleta uz sudjelovanje orkestra i zbora Opere HNK-a.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply