Međunarodni praznik rada

Međunarodni praznik rada

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!

Od srca vam čestitam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, ujedno i Dan sv. Josipa Radnika, koji ćemo i ove godine proslaviti zajedno u našem prekrasnome maksimirskom parku.

Uz dobar program i tradicionalni prvosvibanjski grah družit ćemo se uvjereni da ćemo, u ovom vremenu u kojemu smo suočeni s mnogim problemima, u zajedništvu  te uz  tolerantan i otvoren pristup izazovima što stoje pred nama, naći  rješenja za izlaz iz ove dugotrajne teške gospodarske i društvene situacije.

Vrijeme u kojem živimo doista iziskuje, više nego ikada dosad, upravo zajedništvo, razumijevanje i solidarnost. Ono traži usklađene  napore i nastojanja  da naš Zagreb i našu Hrvatsku razvijamo na dobrobit građana i da pritom brinemo da teret izlaska iz krize podijelimo ravnomjerno i pravedno.

Principi solidarnosti i pravednosti kao temeljne vrijednosti društva, poštivanje radničkih prava  i dostojanstva svakog čovjeka, istinsko vrednovanje rada i znanja kao pokretača razvoja putokaz su prema budućnosti koju želimo.

S vjerom u snagu zajedništva i potencijala koje imamo, pozivam vas, drage sugrađanke i dragi sugrađani, u petak, 1. svibnja, na već tradicionalno  druženje  u park  Maksimir.

Leave a Reply