GRADSKA SKUPŠTINA: Održana 17. sjednica koordinacije

GRADSKA SKUPŠTINA: Održana 17. sjednica koordinacije

Održana je 17. sjednice Koordinacije gradonačelnika i predsjednika vijeća gradskih četvrti, nakon šest mjeseci koordinaciji je prisustvovao gradonačelnik Milan Bandić, Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine i Renata Šimon, zamjenica pročelnika Službe za mjesnu samoupravu.

Za planove malih komunalnih akcija gradskih četvrti Grada Zagreba za 2015. godina izdvojeno je 180 milijuna kuna, a samo 150 milijuna kuna za male komunalne akcije.

-Za mjesnu samoupravu za planove malih komunalnih akcija u ovoj 2015. godini za 17. Gradskih četvrti planirano je 150 milijuna kuna, taj novac raspoređen je za 1.854 akcije.  Te akcije realizirat će se na dva načina, prvi način je sklapanje ugovora sa podružnicama Zagrebačke ceste i Zrinjevac, to su akcije koje se odnose na održavanjem javnih površina takvih akcija biti će 1100, a ostalih 754 akcije se realiziraju kroz ured za javnu nabavu.- rekla je Renata Šimon, zamjenica pročelnika Službe za mjesnu samoupravu

Ove godine jedina velika investicija u Gradu Zagrebu je izgradnja vrtića u donjem Dragonošcu.

-Svi planovi su doneseni i sada treba napraviti tajming izvršavanja radova, da se opet ne dogodi da se radovi događaju po zimi, a ne po ljeti kada je vrijeme za to. Svim predsjednicima ne trebam govoriti da ako zapnete u bilo kojoj fazi dogovora ili realizacije posla, možete se obratiti meni ili predsjedniku Kosoru.- rekao je Milan Bandić.

Predsjednik Gradske četvrti Trešnjevka sjever Ivan Butorac jedini je od svih predstavnika Gradskih četvrti iznio svoj problem.

– S obzirom da sam već zatražio da se izvidi mogućnost odobravanja popusta od 20% Gradskim četvrtima za fakture koje izdaju Zagrebačke ceste i Zrinjevac, i situacija je takva da sa sredstvima s kojima mi raspolažemo ove godine neće se moći realizirati oko 40% predviđenih radova.- rekao je Ivan Butorac, predsjednik Gradske četvrti Trešnjevka sjever.

-Jučer sam razgovarao sa članovima Holdinga i našli smo prostor za 10% smanjenja, više od toga nije moguće. Mislim da sa time možete biti zadovoljni.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply