GRADSKA SKUPŠTINA: Cibona nije prošla po hitnom postupku, Švaljekica nije došla!

GRADSKA SKUPŠTINA: Cibona nije prošla po hitnom postupku, Švaljekica nije došla!

Nakon šest mjeseci gradonačelnik Milan Bandić ponovo na sjednici i po prvi puta bez većine u Gradskoj skupštini od novog saziva ove Skupštine, na dnevnom redu nalazi se 16 točaka.

Na 25. sjednici Gradske skupštine kod usvajanja dnevnog reda i uvrštavanja točke po hitnom postupku koja se odnosi na prijedlog zaključka o prihvaćanju Izmijenjenog Plana financijskog restrukturiranja dužnika Košarkaškog kluba “Cibona”, prvi za riječ o uvrštavanju te točke po hitnom postupku javio se Andrija Mikulić.

-S obzirom da se radi o sportu neka nam se da informacija i o Sveticama i kada će na rad doći i vaterpolo klub Mladost koji je isto u lošoj financijskoj situaciji.- pitao je Mikulić.

-Ovo traje već tri godine, a pravodobnu informaciju o stvarnom dugu još nemamo, u tom klubu stalno se događaju dubioze. Koliki je stvarni dug Cibone to valjda nikada nećemo saznati. Isto tako me zanima kada će se rješavati problem Mladosti koji ima neznatan dug spram Cibone.- rekao je Davor Bernardić.

Na kraju se za riječ javio gradonačelnik Milan Bandić.

-105 milijuna kuna dobili smo dubioze u Ciboni, ja sam osobno digao dvije kaznene prijave protiv toga. Što se tiče Mladosti u tri sata imam sastanak sa predstavnicima kluba u Dvercima. I ovo sam čuvao i tajio, a sada ću vam reći za 10-15 minuta dobit ću odgovor od kardinala Bozanića za Svetice, i tamo će biti sve riješeno i gradit će se kamp i uredit će se i atletska staza.- rekao je Milan Bandić.

Nakon toga klub HDZ-BUZ-HSP tražio je stanku oko dogovora kako će glasati za uvrštavanje Cibone po hitnom postupku na dnevni red.

-Slažemo se da je Cibona u velikim problemima, ali se ne slažemo oko toga da se sada o tome raspravlja po hitnom postupku, mi smo mišljenja da ovo može čekati 15 dana ili da se sazove tematska sjednice o stanju u Ciboni i Zagrebačkom sportu općenito.- objasnio je Mario Župan, stav kluba HDZ-BUZ-HSP.

Klub SDP-a također je protiv toga da se ta točka uvrsti po hitnom postupku na dnevni red isto predlažu tematsku sjednicu na temu o problemima u Ciboni i Zagrebačkom sportu.

Točka o hitnom postupku prijedlog zaključka o prihvaćanju Izmijenjenog Plana financijskog restrukturiranja dužnika Košarkaškog kluba “Cibona”, sa 20 glasova ZA i 24 PROTIV, prijedlog nije prošao.

Najbliži  Bandićevi suradnici  koji su svjedoci u postupku protiv njega,  pročelnika za financije Slavka Kojića, pročelnika za izgradnju Dinka Bilića, pročelnica za gospodarstvo Mirke Jozić, danas nisu na sjednici. Predsjednica kluba Bandićevih zastupnika Jelene Pavičić Vukičević i podpredsjednica Skupštine, danas ne sjedi pored Bandića, već u četvrtom redu skupštinskih klupa.

Sandra Švaljek nije  došla na 25. sjednicu Gradske skupštine iako je trebala danas položiti zastupničku prisegu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply