Kravat pukovnija predstavlja svoj orkestar bubnjara!

Kravat pukovnija predstavlja svoj orkestar bubnjara!

Počasna satnija Kravat pukovnije 1. svibnja predstavlja posebni program svog vojnog orkestra s bubnjarima

Uz Smjenu straže, omiljeni program Zagrepčana i turista, kojeg će Počasna satnija Kravat pukovnije izvesti i nadolazeće subote, 25. travnja i nedjelje 26. travnja, javnosti će uskoro predstaviti svoj posebni program bubnjarskog vojnog orkestra Počasne satnije Kravat pukovnije.

Dogodit će se to u petak, 1. svibnja, u Paviljonu jeka u Maksimiru, u sklopu svečane proslave Međunarodnog praznika rada,  a članovi orkestra se ovih dana intenzivno pripremaju za nastup. Među njima su i neki od nedavno odabranih novaka, otkriva nam zapovjednik Željko Matejčić.

„Počasna satnija Kravat pukovnije širi svoj bubnjarski orkestar u skladu s tradicijom vojnih orkestara, a posebno i zbog toga što mnogi članovi naše postrojbe pokazuju afinitet za glazbu, posebice oni mlađe generacije, od kojih su

nam se neki tek pridružili. U suradnji s Javnom ustanovom Maksimir, s kojom imamo tradicionalno dobru suradnju, odlučili smo javnosti predstaviti što umiju na posebnom događanju 1. svibnja kada se u Maksimiru tradicionalno obilježava Međunarodni praznik rada, a generalnu probu nastupa održat ćemo u sklopu

našeg tjednog javnog treninga na Dolcu u srijedu“, otkriva zapovjednik Matejčić.

Zanimljivo je istaknuti da ovim specifičnim bubnjarskim orkestrom ravna glazbenik Filip Foretić Fic, bubnjar benda Zakon neba, a član orkestra je i njegov brat glazbenik Višeslav Foretić, pjevač benda Sliryc 33, koji je ove godine odnio pobjedu na Uskrs festu, te Mihovil Bušić prvi tenor klape koja je nedavno oformljena u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

Sva tri sastava inače njeguju duhovnu glazbu, a njihovi pripadnici predvodit će nastup bubnjara Počasne satnije Kravat Pukovnije u Maksimiru. Građani koji i ovog vikenda žele uživati u ceremoniji Smjene straže, mogu se pridružiti Počasnoj satniji Kravat pukovnije na Trgu sv. Marka točno u podne, a nakon pregleda naoružanja i Smjene straže, program se nastavlja uobičajenom ophodnjom kroz ulice Donjeg i Gornjeg grada. Javni trening i pripreme za nastup vojnog bubnjarskog orkestra Kravat pukovnije građani mogu pratiti na platou Dolca, u srijedu 29. travnja, s početkom od 16,30 sati nadalje.

Foto: Kravat pukovnija

Leave a Reply