Ježdovac, slučaj na kraju grada

Ježdovac, slučaj na kraju grada

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor izvršio je svoje obećanje i nakon mjesec dana ponovo je posjetio je zagrebačko naselje Ježdovec, gdje se u šumi i na drugim mjestima ilegalno odlažu razne vrste otpada, među kojima i opasan otpad.

Stanovnike  Ježdovca zanimala je informacija  kada će dobiti pitku vodu, asfalt i kada će se donijeti prostorni plan za naselje.

-Mogu vam samo reći da se borite za sebe, i svoja prava, jer vi isto tako plaćate poreze i stanovnici ste ovog grada koji imaju svoje potrebe. I prvo na redu je to da vam se uvede pitka voda i kanalizacija, morate napraviti program, programi se predaju u desetom mjesecu, kako bi radovi započeli iduće godine.- rekao je Darinko Kosor.

– Nama treba prostorni plan, pa da vidimo dali će se sve zaustaviti ovdje u Ježdovcu ili će se naselje razvijati, hoćemo li mi biti zamjensko smetlište ili naselje koje će se razvijati. Jer ovo područje može biti novi Jarun ili Bundek.- rekao je Ivica Živković, predsjednik Mjesnog odbora Ježdovec.

– U desetom mjesecu ide se sa novom izradom GUP-a Grada Zagreba i prostornog plana Grada Zagreba i Sesveta, zadnji puta je sve to bilo neizvjesno, a sada je to 99% sigurno i u desetom mjesecu očekuje se novi prostorni plan Grada Zagreba koji se odnosi i na vas. I da se vratim na gorući problem u naselju, a to je divlje odlagalište građevinskog i opasnog otpada, prije deset dana uputio sam pismeni dopis Državnom odvjetništvu, PU Zagrebačkoj i komunalnom redarstvu, to je ono što je u mojoj moći. Tražio sam da se naprave izvidi, svi koji dovoze otpad mogu biti snimljeni i počinitelji mogu biti jako brzo uhvaćeni.- rekao je Darinko Kosor.

Svi problemi u naselju Ježdovac konkretno će se početi rješavati u 2016. godini, od infrastrukture, do asfaltiranih ulica. Na obilasku naselja Ježdovac zatekli smo i Alena Gospočića, voditelja podružnice Zagrebačkih cesta.

-Ovdje se radi o redovnom održavanju makadamskih cesta, posebno u ovom dijelu Kesera u Ježdovcu, to je u našem redovnom planu održavanja, a kako je zima učinila svoje, i napravila udarne rupe po makadamu, uz poziv građana mi smo došli sve smo sanirali i ukupan trošak tih radova stoji  70 tisuća kuna, financijski ništa puna, a korist je velika. Mi bi ušli u asfalterske programe, ali ovog trena dok svi priključci nisu gotovi, jer bez završetka infrastrukture, asfaltiranje ne može početi, nema smisla da se ulica asfaltira pa se ponovo ruši, to je prvo skupo, a drugo dva puta se radi ono što se može napraviti odjednom. –rekao je Alena Gospočića, voditelj podružnice Zagrebačkih cesta.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply