HŽ: Nepopularni koraci štednje, jedini izlaz iz krize ?!

HŽ: Nepopularni koraci štednje, jedini izlaz iz krize ?!

Uprava društva Pružne Građevine usvojila je plan restrukturiranja koji se izrađivao zadnjih šest mjeseci.

Uz brojne mjere racionalizacije poslovanja zaključeno je da tvrtka nužno treba fleksibilnost što se tiče troškova. Stoga je predviđeno kako će tvrtku uz poticajne otpremnine ili planom zbrinjavanja napustiti 402 ljudi.

-U zadnjih šest mjeseci priprema se plan restrukturiranja tvrtke Pružne Građevine, prije dva dana uprava društva prihvatila je plan restrukturiranja, njime se zbrinjava 402 zaposlenika. To je jedna od mjera u cilju provođenja plana  restrukturiranja, uz ostale mjere optimizacije poslovanja. Time bi uštedili 48 milijuna kuna godišnje, do sada smo smanjili trošak plača na mjesečnoj razini sa 21 milijun kuna, na 15 milijuna kuna.- rekla je Renata Suša, predsjednice Uprave HŽ Infrastrukture

Otpremnine će se financirati iz prošlogodišnje dobiti. Trenutačno tvrtka kćer HŽ Infrastrukture zapošljava 1392 ljudi.

Od listopada 2014. do danas već su postignute uštede u trošku plaća s 21 milijun mjesečno na 15 i pol milijuna mjesečno. S usvajanjem i provođenjem plana restrukturiranja bi se uštedilo na godišnjoj razini dodatnih 48 milijuna kuna.

Restrukturiranje obuhvaća i niz drugih mjera, od promjene procesa rada, broja jedinica na terenu, a cilj je povećanje radne produktivnosti i efikasnosti društva.

Koliko će ta mjera biti efikasna pokazat će vrijeme.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply