
Nekih petstotinjak metara ispod Arena centra, kad krenete starom Karlovačkom prema zagrebačkom naselju Blato nalazi se Restoran Bicko. Iako se čini da je sama lokacija restorana “van ruke” kvaliteta usluge i hrane privlači goste iz cijelog Zagreba, a na druženju novinara u restoranu vidjeli smo i čuli osim Zagrepčana i Istrane, Dalmatince (istina Bog ima ih najviše u Zagrebu), ali i strance koji su došli uživati svim osjetilima u ugostiteljskoj ponudi ovog ukusno sređenog restorana.
Vlasnica restorana Bicko, Sandra Evačić pozvala je novinare kako bi predstavila novi hedonistički projekt “Bicko – gurmanski četvrtak”
– Osnovni koncept ovoga gurmanskog druženja svakog četvrtka su jela iz kuhinje ‘naših starih’, od kojih su neka pomalo zaboravljena i zanemarena u uobičajenoj ugostiteljskoj ponudi. Svakog četvrtka, po principu jedi kol’ko možeš uz simboličnu kotizaciju i gratis piće, gostima se nude tradicionalna kontinentalna jela. – rekla je vlasnica Sandra Evačić obraćajući se prisutnim novinarima.
Svaki mjesec do sredine srpnja u restoranu Bicko uz ugodan ambijent i živu glazbu za koju se brinu Miroslav Navračić, Emil Gabrić možete uživati u slijedećim tradicionalnim jelima:
– prvi četvrtak u mjesecu rezerviran je za jela na žlicu (plućica na kiselo, ćušpajz…)
– drugi četvrtak u mjesecu rezerviran je fileke – tripice, pripravljene na različite načine, a neke kombinacije zasigurno niste nikad probali niti mogli zamisliti da fileki uz njih odgovaraju.
– ljubitelji roštilja dolaze na svoje treći četvrtak u mjesecu, a majstor roštilja (vidi fotografiju u galeriji) garantira užitak za nepce i dušu. Cijelu pripremu mesa za roštilj i pečenje možete.
– četvrti četvrtak, odnosno posljednji četvrtak u mjesecu rezerviran je za ljubitelje brizli, bijelih bubrega i jetrica, plućica…
Sve ovo ne znači da “Bicko” radi samo četvrtkom, on je otvoren kroz cijeli tjedan.
Restoran Bicko otvoren je u rujnu 2013. godine i vrlo brzo se pročuo na gastronomskoj sceni hrvatske metropole, ali i šire. Tu je u veljači ove godine održan prvi veliki susret Kluba ljubitelja fileka na kojem se okupilo oko 180 ljubitelja
tih pučkih delicija.
Ovaj restoran je pogodan za organizaciju raznih vrsta domjenaka i proslava, uz osiguran parking. Osim ukusne hrane, dobrog izbora pića i pristojnih cijena, može se pohvaliti vrhunskim konobarima i osobljem u kuhinji pod vodstvom chefice Danice Češnjaj.
Sve što želite saznati o restoranu Bicko i gdje se točno nalazi, pogledajte OVDJE.
Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR
Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR