FOTO: Svakog tjedna u restoranu Bicko, gurmanski četvrtak!

FOTO: Svakog tjedna u restoranu Bicko, gurmanski četvrtak!

Nekih petstotinjak metara ispod Arena centra, kad krenete starom Karlovačkom prema zagrebačkom naselju Blato nalazi se Restoran Bicko. Iako se čini da je sama lokacija restorana “van ruke” kvaliteta usluge i hrane privlači goste iz cijelog Zagreba, a na druženju novinara u restoranu vidjeli smo i čuli  osim Zagrepčana i Istrane, Dalmatince (istina Bog ima ih najviše u Zagrebu), ali i strance koji su došli uživati svim osjetilima u ugostiteljskoj ponudi ovog ukusno sređenog restorana.

Vlasnica restorana Bicko, Sandra Evačić pozvala je novinare kako bi predstavila novi hedonistički projekt “Bicko – gurmanski četvrtak”

– Osnovni koncept ovoga gurmanskog druženja svakog četvrtka su jela iz kuhinje ‘naših starih’, od kojih su neka pomalo zaboravljena i zanemarena u uobičajenoj ugostiteljskoj ponudi. Svakog četvrtka, po principu jedi kol’ko možeš uz simboličnu kotizaciju i gratis piće, gostima se nude tradicionalna kontinentalna jela. – rekla je vlasnica Sandra Evačić obraćajući se prisutnim novinarima.

Svaki mjesec do sredine srpnja u restoranu Bicko uz ugodan ambijent i živu glazbu za koju se brinu Miroslav Navračić, Emil Gabrić možete uživati u slijedećim tradicionalnim jelima:

– prvi četvrtak u mjesecu rezerviran je za jela na žlicu (plućica na kiselo, ćušpajz…)

– drugi četvrtak u mjesecu rezerviran je fileke – tripice, pripravljene na različite načine, a neke kombinacije zasigurno niste nikad probali niti mogli zamisliti da fileki uz njih odgovaraju.

– ljubitelji roštilja dolaze na svoje treći četvrtak u mjesecu, a majstor roštilja (vidi fotografiju u galeriji) garantira užitak za nepce i dušu. Cijelu pripremu mesa za roštilj i pečenje možete.

– četvrti četvrtak, odnosno posljednji četvrtak u mjesecu rezerviran je za ljubitelje brizli, bijelih bubrega i jetrica, plućica…

Sve ovo ne znači da “Bicko” radi samo četvrtkom, on je otvoren kroz cijeli tjedan.

Restoran Bicko otvoren je u rujnu 2013. godine i vrlo brzo se pročuo na gastronomskoj sceni hrvatske metropole, ali i šire. Tu je u veljači ove godine održan prvi veliki susret Kluba ljubitelja fileka na kojem se okupilo oko 180 ljubitelja
tih pučkih delicija.

Ovaj restoran je pogodan za organizaciju raznih vrsta domjenaka i proslava, uz osiguran parking. Osim ukusne hrane, dobrog izbora pića i pristojnih cijena, može se pohvaliti vrhunskim konobarima i osobljem u kuhinji pod vodstvom chefice Danice Češnjaj.

Sve što želite saznati o restoranu Bicko i gdje se točno nalazi, pogledajte OVDJE.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply