Nesnosna buka izluđuje stanare na križanju Vodnikove, Savske i Jukićeve ulice

Nesnosna buka izluđuje stanare na križanju Vodnikove, Savske i Jukićeve ulice

Nesnosna buka koja se događa na križanju Vodnikove, Savske i Jukićeve ulice, potaknula je stanare da se obrate predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Darinku Kosoru i zatraže rješenje njihovog problema.

-Buka je koja se čuje od tramvaja je nepodnošljiva, u stanu se ne možemo normalno razgovarati, pogotovo kada je prozor otvoren. Buka je tri puta veća od dozvoljene buke. Na stranicama Grada Zagreba imate tablicu buke, u našem slučaju nama je svakodnevna razina buke od 60 decibela. U našoj zgradi i susjednim zgradama nitko ne spava bez tableta za spavanje.- rekla je Vesna Tomljenović, stanarka zgrade u Savskoj 10.

-Ovo je jedan od problema kada živite  u centru grada, na Gradskoj upravi i zagrebačkom holdingu u kojem spada i ZET na kojima  je odgovornost, da omoguće što bolji život u Zagrebu. Ovakva buka nepodnošljiva je zadnji deset godina od zadnje rekonstrukcije pruge na križanju Jukićeve, Savske i Vodnikove ulice. Jedino što se može napraviti je to da se obnove skretnice i da se buka svede na onu koja je bila prije obnove.- rekao je Darinko Kosor.

Dopuštena  razina buke za stambene zone iznosi 55 decibela tijekom dana odnosno 40 noću, iako se u zoni “mješovite, pretežno stambene namjene” tijekom noći dozvoljava još pet decibela.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply