Plavi ured prava adresa na kojoj se poduzetnička ideja, pretvara u realizaciju

Plavi ured prava adresa na kojoj se poduzetnička ideja, pretvara u realizaciju

U novoosnovanom Poduzetničkom centru Grada Zagreba – Plavom uredu, održana je završna prezentacija projekta Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća, projekt je organizirao i provodio zagrebački Ured za branitelje u partnerstvu s Razvojnom agencijom Zagreb – TPZ, Gradskim uredom za gospodarstvo i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Kroz projekt je prošlo 60 branitelja, a svoj program samozapošljavanja predstavila su dvojica poduzetnika  Branko Šebalj predstavio je svoj mlin za mljevenje žitarica, sjemenki, začina i Krešimir Metličić predstavio je svoje poduzeće Fotooprema, koje nakon teških prvih koraka, nakon godinu dana uspješno posluje, a sam vlasnik nada se još boljem poslovnom rezultatu ove godine.

Obojica poduzetnika naglasili su da je za uspjeh, osim njihove ideje i upornosti svakako presudna podrška Grada s partnerima – savjetodavna, edukativna i financijska Grada s partnerima. Također, ono što nedostaje, a presudno je za dobro funkcioniranje, svakako je prostor za djelovanje.

-Mi moramo omogućiti onima koji imaju ideju, osigurati uvjete da to rade. Za desetak dana izaći ćemo sa popisom Gradskih prostora, u 1.2. i 3. zoni, i ne nećemo nuditi prostore za jednu kunu , kako su neki to populistički nudili. Cijena tih prostora biti će tolika da svi ti prostori budu u funkciji, da li će to biti cijena od 10, 5 ili 7 kuna to ćemo još vidjeti. Cilj nam je da ti prostori ne stoje prazni, neka se zaposli samo jedan čovjek i da plaća porez, najam, režije napravili smo puno. Evo sada sam otkrio što je moj prvi projekt, o tome sam razmišljao dok sam bio gradonačelnik u miru.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply