MILAN BANDIĆ: Ne igrajte igre na sreću, ulažite novac u znanje

MILAN BANDIĆ: Ne igrajte igre na sreću, ulažite novac u znanje

U  Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predstavnici 20 škola sudionika iz cijele Hrvatske, potpisali su ugovore između Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNET-a i 20 škola i njihovih osnivača, gradova ili županija koje su prve uključene u pilot-projekt “E-škole-razvoj sustava digitalne zrelosti škola”.

U ime Grada Zagreba, i za sada jedine škole koja je uključena u taj projekt Ugovor je potpisao gradonačelnik Milan Bandić, a u ime Osnovne škole Izidora Kršnjavog ravnateljica Lidija Sosa Šimenc.

– Pala mi je na pamet sjajna ideja, dok sam se danas vozio na posao slušao sam radio i po jednoj anketi izašlo je da svaka prosječna obitelj koja živi u našoj zemlji na igre na sreću godišnje potroši oko 1.300 kuna, mislim da bi bilo bolje da taj novac ulože u školstvo,  svi bi imali bolje opremljene škole. Za Zagreb je ovo jako važan projekt u kojem je uključeno 23 škole, bilo bi bolje da je još više ali i ovo je dobro. Biti će još natječaja i opet ćemo se natjecati i time omogućiti kvalitetno školovanje.- rekao je Milan Bandić.

-Danas potpisujemo ugovor za projekt digitalno zrele škole, u mojoj školi će se provoditi uz ovo što je u projektu navedeno vezano za izvođenje nastave  matematike, kemije, biologije i fizike. Kod nas je specifično što naša škola provodi program Škola u bolnici u Klajćevoj bolnici. Uvođenjem e-dnevnika u Kiniku za dječje bolesti Klajćeva, nama će se olakšati rad sa djecom koja su na liječenju, jer će biti omogućena bolja komunikacija sa njihovi školama. U ovaj program uključeni su učenici sedmih i osmih razreda.- rekla je Lidija Sosa Šimenc,  ravnateljica Osnovne Škole Izidora Kršnjavoga.

U pilot-projekt “e-Škole – Razvoj sustava digitalne zrelosti škola” javilo se 705 škola, a odabrano ih je 150. Izbor škola napravljen je na početku samog projekta, kako bi se lakše moglo detaljnije planirati aktivnosti, troškove i nabavu, dok će opremanje i ostale projektne aktivnosti na većini izabranih škola krenuti početkom 2016. godine.

–  Potpisivanjem  ugovora prvih dvadeset škola, od ukupno 150 koje su odabrane, škole će  službeno krenuti u projekt. Očekujemo da će ostale škole do jeseni biti opremljene sa tehnologijom koja će im omogućiti da  provode nastavu, na moderan način korištenjem drugih modernih tehnologija, a sve zbog toga da bi djeca kada završe te škole bila što spremnija za život u 21. stoljeću. Prvo ćemo sve te škole pokriti bežičnom mrežom, jedan razred biti će opremljen sa tabletima i pametnim prezentacijskim ekranom i još jedan razred sa pametnim prezentacijskim ekranom, svaki nastavnik će dobiti laptop ili tablet, sve škole će početi koristiti e-dnevnik. Educirat ćemo nastavnike kako će koristiti sve te uređaje.- rekao je Zvonimir Stanić, ravnatelj Carneta.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

 

Leave a Reply