Legendarni maestro Dmitrij Kitajenko obilježio tjedan u Lisinskom

Legendarni maestro Dmitrij Kitajenko obilježio tjedan u Lisinskom

Koncerti Zagrebačke filharmonije  održani u četvrtak i petak, 16. i 17.4. bili su pravo osvježenje u glazbenoj ponudi našega grada.

Pod ravnanjem uvijek briljantnog maestra Dmitrija Kitajenka, orkestar je  izvedbama iz skladateljskih pera velikana klasične glazbe –  Čajkovskog, Prokofjeva i Griega pokazao pripremljenost, zrelost i uigranost, kao uostalom i uvijek pod ravnanjem iskusnog Dmitrija Kitajenka.

Maestro sa sobom uvijek dovodi i sjajne soliste – jedan od njih je svakako i virtuozni violinist Sergej Krylov, koji je, kao i nakon prošlogodišnjeg gostovanja, oduševio sve prisutne izvedom 1. koncerta za violinu i orkestar ruskog majstora Sergeja Prokofjeva. Program od četvrtka ponovljen je i na koncertu i petak s iznimkom promjene solista – karizmatična sopranistica Valentina Fijačko svu raskoš svojih vokalnih mogućnosti pokazala je u izvedbi Griegove Pjesme za glas i orkestar.

Puna dvorana Lisinski dvije večeri zaredom dokazala je da kvalitetan program i vrhunski umjetnici, unatoč trendovima i dalje privlače publiku, barem onu koji ljepotu klasične glazbe prepoznaju po raskošnom orkestralnom zvuku, ovaj puta glazbenika Zagrebačke filharmonije.

Leave a Reply