FOTO: Milan Bandić pomogao klincima u vrtiću Petar Pan saditi povrće

FOTO: Milan Bandić pomogao klincima  u vrtiću Petar Pan saditi povrće

U sklopu kampanje Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš, gradonačelnik Milan Bandić pridružio se akciji sadnjom rajčica i ukrasne lovor višnje u Dječjem vrtiću Petar Pan.

-Na probleme koje imamo u ovoj zemlji ovo ispodprosječni  ritam, trebalo bi to biti tri puta jače. Ovih par mjeseci sam plandovao i sada se moram upregnuti još jače. Odazvao sam se rado ovoj akciji posadili smo malo paradajza, ukrasnu lovor višnju. Evo neka se vidi da je i gradonačelnik posadio nešto, djela govore više od riječi.-rekao je Milan Bandić.

– Kao i svake godine provodimo akciju Zelena čistka u našem dječjem vrtiću, s tim da smo ove godine to podigli na jednu višu razinu i pozvali smo gradonačelnika da nam se pridruži u završnoj akciji Zelene čistke. Mi smo ove godine odlučili zajedno sa djecom i roditeljima obnovit naš vrt sadnjom  biljki kako bi smo kod djece poticali ljubav prema biljkama.- rekla je Marina Karavanić, ravnateljica Dječjeg vrtića Petar Pan.

U Zagrebu se čistila  Medvednica, dvije lokacije u Blatu ispod savskih nasipa, područje ispod mosta Mladosti, dio naselja Špansko, izletnička staza iznad Lukšića, planinarska staza broj 24, Jankomir, Brestovačka cesta te Kozjak.

Zelena čistka dio je akcije World Cleanup 2012. i globalnog pokreta ‘Let’s do it!’, a ove će godine okupiti 112 zemalja i više milijuna građana.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply