Gradonačelnik Bandić podržao javnozdravstvenu kampanju “Hipertenzija i fibrilacija – prevencijom do zdravlja”

Gradonačelnik Bandić podržao javnozdravstvenu kampanju “Hipertenzija i fibrilacija – prevencijom do zdravlja”

– Popio sam jutros dosta kava, pa zato imam povišeni tlak – rekao je gradonačelnik Milan Bandić nakon što mu je izmjeren tlak 180/111 i 96 otkucaja srca u minuti.

Mjerenjem tlaka na Cvjetnom trgu Milan Bandić podržao je javnozdravstvenu kampanju Hipertenzija i fibrilacija – prevencijom do zdravlja u organizaciji Hrvatske kuće srca.

– Ja sam moždani udar dobio na poslu ujutro, a tek su me popodne odveli u bolnicu Rebro i od onda se više ničega ne sjećam, osam dana sam bio u komi, 28 dana proboravio u bolnici Rebro i nakon toga dva mjeseca oporavka u toplicama. Ja nisam dobar primjer poslušnog pacijenta, jer se baš ne štedim i radim više nego što bi trebao.- rekao je Milan Bandić.

– Jako smo sretni što je naša kampanja uspješno započela, što su građani pozitivno reagirali i odlučili izmjeriti krvni tlak. Redovito mjerenje krvnog tlaka, u vremenskim razmacima ovisnima o dobi i rizičnom profilu pojedinaca, jedini je način da se hipertenzija pravodobno otkrije i počne liječiti. – rekla je Ivana Portolan Pajić,

Javnozdravstvena kampanja s ciljem pravodobnog otkrivanja arterijske hipertenzije i fibrilacije atrija, osim u Zagrebu, provodi  se u Osijeku, Splitu i Rijeci, a rezultati mjerenja obznanit će se  na završnoj konferenciji za medije koncem rujna, prigodom Svjetskog dana srca.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply