Dok se čeka gradonačelnika, drugi govore o njemu

Dok se čeka gradonačelnika, drugi govore o njemu

Gradonačelnik Milan Bandić u zadnja dva dana najčekanija je osoba u Gradu, neki su ga od rane zore čekali ispred Gradske uprave, pa potom na otvaranju novog doma u Stenjevcu i na sastanku predsjedništva u Gradskoj skupštini, ali on se ni danas na tim mjestima nije pojavio.

Dok njega nema, drugi dostupni daju izjavu o novonastaloj situaciji.

-Nisam imao informaciju o tome hoće li Bandić danas doći na otvaranje ove nove zgrade. Poziv na ovo događanje dobio sam prije dva tjedna. Da je došao normalno bi se pozdravili. Meni je jedino bitno da se sva predizborna obećanja koje je  dano u kampanji realiziraju. Goruće pitanje u Gradu je zbrinjavanje otpada, energetska obnova fasada to su ključna pitanja, koje se trebaju rješavati.- rekao je Davor Bernardić.

– Znao sam da se tu u Stenjevcu neće pojaviti, sada u 12,00 sati imamo predsjedništvo, možda tamo dođe. Danas utvrđujemo dnevni red za slijedeću sjednicu, ne očekujem nikakve probleme oko toga jer je materijal odnosno točke su došle u pisanom obliku. U najavi nam je čak i točka vezana za Svetice, nadamo se da će treći puta upaliti i da će biti uvrštena na dnevni red. Gradska skupština je stabilna, donijeli smo proračun, sjednice se redovito održavaju i sve je u najboljem redu. Skupština je stabilna, ja ću i dalje voditi sjednicu, i ništa neće biti drugačije nego što je bilo prije kada je gradonačelnik bio prisutan ili njegove zamjenice.- rekao je Darinko Kosor.

– Gradonačelnik još nije došao na posao, dok se sve nedoumice ne razjasne, da ne bi bilo problema. U glavnom gradonačelnik će sigurno jednog dana doći na posao. Dok se ne dočeka pravilna sudska uputa po kojoj on može raditi, do onda se neće pojavljivati, jer  i sada svaki ma svoju interpretaciju odluke. On ne želi ništa prepustiti slučaju.- rekla je Vesna Kusin.

Čak  i dobro informirani Darinko Kosor nije imao dobru informaciji o pojavljivanju gradonačelnika Milana Bandića u Skupštini, jer prvi čovjek Grada nije došao.

-Danas smo utvrdili dnevni red, čak ima naznaka da i Svetice dođu na dnevni red. To je sve što vam ja mogu reći, a ostalo ne želim komentirati.- rekao je Andrija Mikulić, koji se isto nalazi na listi svjedoka u aferi Agram.

– Zamjenica Kusin je bila na predsjedništvu. Na slijedećoj sjednici očekujemo raspravu o GUP-u i mnogi građani time će riješiti svoje probleme. – rekao je Davor Bernardić.

Hoće li gradonačelnik Milan Bandić sutra početi raditi? E to je pitanje na koje bi mnogi željeli odgovor!

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ7ZNA.HR

 

Leave a Reply