Pet do dvanaest vaterpolisti Mladosti traže spas od Grada Zagreba

Pet do dvanaest vaterpolisti Mladosti traže spas od Grada Zagreba

Darinko Kosor predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, primio predstavnike HAVK Mladosti, predsjednika Borisa Labara, dopredsjednika kluba Boška Lozicu i Dubravka Šimenca, bivšeg vaterpolista i legendu Mladosti.

Mladost ima već duže vrijeme problema sa financijama, a sada su došli pred sami rub i prijeti im gašenje kluba zbog blokiranog računa, od strane bivših igrača koji potražuju svoje novce.

– Došli smo u situaciju da, ukoliko nešto do 1. lipnja ne poduzmemo u stečaj odlazi klub koji je uz rukometaše Zagreba, Dinamo, Cibonu jedan od zaštitnih znakova grada. Kao što prošle godine nismo dozvolili da u stečaj ode KK Cibona i pomogli je sa 43 milijuna kuna, uvjeren sam da će i sada zastupnici dignuti ruku za spas Mladosti, jer se radi o daleko manjem financijskom iznosu od 2,5 milijuna kuna. –  rekao je Darinko Kosor.

O problemu u Mladost gradski zastupnici biti će upoznati na 25. sjednici skupštine koja će se održati  28. travnja kada će se ta točka uvrstiti u dnevni red.

– Problem nije od jučer, a kulminirao je kad se naš glavni sponzor tvrtka Dalekovod prije par godine našla u financijskim problemima. U teškoj gospodarskoj situaciji nismo uspjeli pronaći nove sponzore i ostali smo samo na prihodima koje dobivamo od Zagrebačkog športskog saveza i to je bilo dostatno za pokrivanje 30 do 40 posto troškova kluba. U međuvremenu smo napravili značajnu rekonstrukciju momčadi u kojoj sada igraju uglavnom igrači iz našeg podmlatka koji mjesečno koštaju oko 75.000 kuna. – rekao  je Boris Labar.

– Imamo obećanje svih Klubova zastupnika u Gradskoj skupštini da će podržati prijedlog da se pitanje Mladosti stavi na dnevni red Skupštine, ali i da se osiguraju potrebna sredstva kako bi se izbjegao stečaj u koji sigurno ulazimo, ako ne izvršimo obveze prema tužbama dvojice bivših igrača Mladosti. Ja razumijem i njihovu situaciju, ali nikad ne bih tako postupio.-  rekao je Dubravko Šimenc.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply