DARINKO KOSOR: Gradonačelnik Bandić i ja i dalje ćemo normalno komunicirati

DARINKO KOSOR: Gradonačelnik Bandić i ja i dalje ćemo normalno komunicirati

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor komentirao je odluku Zagrebačkog Županijskog suda kojom  gradonačelnik Milan Bandić,  može obavljati svoju dužnost.

-Surađivat ćemo kao i zadnje dvije godine, moram vas podsjetit da za dvije godine jedino što je kontinuitet u gradu Zagrebu i gradske vlasti je gradska skupština kao što vidite predsjednik se nije mijenjao. Što se tiče izvršne vlasti imali smo u zadnjih pet mjeseci troje ljudi koji su obnašali funkciju gradonačelnika i ne znamo u ovakvom pravosuđu kakvog imamo u RH što će bit za tjedan dana. Ono što je sto posto sigurno da će skupština kao i do sada normalno funkcionirati, da će imati redovne sjednice i da će donositi odluke u interesu građana grada Zagreba.- rekao je Darinko Kosor.

Ponovo se poteže pitanje oko funkcioniranja Grada Zagreba i Gradske skupštine.

-Sjećam se da je ovakvih pitanja bilo u 12. mjesecu da li će past proračun da li će proći proračun i tako dalje. Tad mnogi u to nisu vjerovali i ja sam vam garantirao da će proračun biti izglasan, tako vam sad mogu garantirat da će skupština i dalje normalno zasjedat i nosit odluke i tako će bit 28.4.. Važno je da se donose odluke, dakle mislim da je to ono što je najvažnije za građane grada Zagreba i skupština će biti dalje pokazatelj stabilnosti. Situacija je neobična, a mi koji se bavimo politikom mi smo tu da tumačimo odluke sudova. Uvijek sam se suzdržavao tumačenja bilokakvih presuda posebno zadnjih pet mjeseci, niste mogli čuti bilokakav moji komentar o presudi, pa tako neću niti sada komentirati. – rekao je Darinko Kosor.

-Ono što je pozitivno da ja nisam na listi svjedoka i gradonačelnik ili bilo koji drugi koji obnaša posao gradonačelnika sa mnom može normalno komunicirati o predlaganju točaka dnevnog reda i o normalnom djelovanju gradske skupštine. Znači ja nisam u tome problemu, ali mnogi pročelnici jesu pa čak i dio zastupnika. Ne očekujem nikakve promjene, vidjet ćete na sjednici 28. kao i na prošloj. To ste me isto pitali na sjednici u 3. mjesecu.- rekao je Dainko Kosor.

Kako će izgledati sjednica Gradske Skupštine i hoće li i dalje biti onako kako je bilo do sada ili će se nešto bitnije promijeniti, vidjet će se na 25. sjednici koja će se održati  28. travnja 2015.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply