Fotoreporter Goran Mehkek dobitnik nagrade za najbolju novinsku fotografiju u 2014.

Fotoreporter Goran Mehkek dobitnik nagrade za najbolju novinsku fotografiju u 2014.

Zbor fotoreportera Hrvatske u utorak je dodijelio nagrade za najbolje radove hrvatskih fotoreportera u 2014. godini, a za najbolju novinsku fotografiju u prošloj godini proglašena je fotografija Gorana Mehkeka iz agencije Cropix koja prikazuje člana helikopterske posade iznad poplavljenih područja istočne Hrvatske.

Pobjednici su proglašeni u osam kategorija: događaj, svakodnevni život, reportaža, kultura i umjetnost, portret, sport, priroda i okoliš i po prvi puta – multimedija.

Pobjednici na natječaju na koji je pristiglo 1390 fotografija od kojih je 100 ušlo u najuži izbor po navedenim kategorijama su Ronald Goršić, Sandra Šimunović, Goran Mehkek, Matko Biljak, Neja Markičević, Srđan Vrančić, Filip Brala i Saša Kralj.

Počasnim članovima Kuće hrvatskog fotonovinarstva postali su doajeni hrvatske novinske fotografije Božidar Kelemenić i Feđa Klarić koji je u govoru istaknuo i da su fotoreporteri potjerani iz novinskih redakcija i poslani u agencije gdje se fotoreporteri svode na vatrogasce koji djeluju samo na intervencije.

Na ovogodišnjoj dodjeli najviše nagrada dobili su fotoreporteri agencije Cropix – njih četiri uključujući i nagrade u kategorijama događaji, svakodnevni život, portret i sport.

Tekst: HINA

Foto:HINA/Damir SENČAR

Leave a Reply