KK Cibona slavi 30 godina od osvajanja prvog Kupa prvaka Europe 1985. godine

KK Cibona slavi  30 godina od osvajanja prvog Kupa prvaka Europe 1985. godine

KK Cibona poziva navijače na proslavu jubileja na utakmici KK Cibona-GKK Šibenik u utorak 7. travnja, na kojoj će imati priliku pozdraviti i pobjednički tim – igrače i trenere osvajače Kupa prvaka Europe 1985. godine.

Najtrofejniji hrvatski košarkaški klub – KK Cibona, danas slavi 30 godina od osvajanja prvog Kupa prvaka Europe 1985. godine. U velikom finalu, održanom u Ateni 3. travnja 1985. godine, Cibona je pobijedila Real Madrid rezultatom 87:78. Dan kada je Cibona prvi put zasjela na europski tron upisan je zlatnim slovima u povijest hrvatskog sporta i u sjećanja Ciboninih navijača.

Momčad Cibone, predvođenu trenerom Mirkom Novoselom, činili su tada: Andro Knego, Mihovil Nakić, Aleksandar Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Dražen Petrović, Branko Vukićević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović.

Ovaj veliki klupski jubilej svečano će se obilježiti u utorak 7. travnja, na utakmici između KK Cibona i GKK Šibenik, u 19 sati u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović.

KK Cibona poziva navijače da dođu u što većem broju na ovu utakmicu na kojoj će imati priliku i pozdraviti pobjednički tim – igrače i trenere osvajače Kupa prvaka Europe 1985. godine, kojima će Uprava kluba uručiti prigodne poklon pakete. Kapetan momčadi Cibone iz 1985. godine, Andro Knego,  ponijet će i tada osvojeni pehar.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply