HNS Grada Zagreba: „Građani trebaju znati na što je utrošen novac Zagrebačkog holdinga“

HNS Grada Zagreba: „Građani trebaju znati na što je utrošen novac Zagrebačkog holdinga“

Zagrebački HNS u svom priopćenju ističe kako najnovija odluka Uprave Zagrebačkog holdinga o povlačenju plana podjele društava te tvrtke nažalost dodatno dokazuje svu ne kvalitetu upravljanja kako Gradom Zagrebom, tako i najvažnijom gradskom tvrtkom.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Za nemogućnost pribavljanja suglasnosti od strane Deutsche banke kao povjerenika imatelja obveznica Zagrebačkog holdinga odgovornost prvenstveno leži na upravljačkim strukturama Holdinga te Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. Odgovorne osobe tih institucija pokazale su neviđenu nonšalantnost u svome poslu.

Dodatno, neprihvatljiva je i ne transparentnost koju je pratio čitav postupak pokušaja izdvajanja podružnica jer niti Gradska skupština niti javnost odnosno stanovnici Zagreba nisu upoznati s analizom što se dobiva izdvajanjem dijela podružnica.

Aktualni događaji, nažalost su samo nastavak politike koju aktualne gradske vlasti sprovode posljednjih desetak godina, a po čijem se modelu, ključne odluke za funkcioniranje grada i njegove gradske tvrtke donose bez konzultacija s javnosti, građanima i strukom već isključivo po osobnom nahođenju praktički jedne osobe.

Dodatno, ovo je prilika da se zapitamo na što je utrošeno 300 milijuna eura dobivenih prodajom obveznica još 2007. godine. HNS Grada Zagreba smatra kako građani Zagreba imaju svako pravo znati na što je utrošen novac Zagrebačkog holdinga, tim više što imaju režijske troškove među najvišima u svim prijestolnicama Europske unije. Stoga pozivamo vodstvo Holdinga da javnosti predstavi analizu koristi izdvajanja podružnica te detaljno predstavi na što je u posljednjih osam godina utrošeno 300 milijuna eura od obveznica.”- piše u priopćenju zagrebačkog HNS-a.

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply