Darinko Kosor obišao zagrebačka naselja Ježdovec, Svetu Klaru i Botinec

Darinko Kosor obišao zagrebačka naselja Ježdovec, Svetu Klaru i Botinec

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor obišao je u srijedu zagrebačko naselje Ježdovec, gdje se u šumi i na drugim mjestima ilegalno odlažu razne vrste otpada, među kojima i opasan, a nakon toga otišao je u Svetu Klaru i Botinec kako bi i stanovništvu pomogao riješiti problem vezan uz autobusne postaje te asfaltiranje ulica.

“Ljudi u Ježdovcu zaista imaju ozbiljne probleme i s cestama i s odlaganjem otpada, a čak i s granicom samoga mjesnog odbora”, rekao je Kosor novinarima. Objasnio je da su Gradsku skupštinu, Vijeće gradske četvrti i mjesne odbore građani izabrali da bi rješavali takve probleme. “Ovo je spuštanje na neki način vertikale, od Skupštine grada, preko vijeća četvrti do mjesnog odbora da se osvijetle problemi i da su svi dijelovi grada Zagreba jednako vrednovani – evo i u Ježdovcu i na Trgu bana Jelačića”, rekao je Kosor i pozvao da se problemi riješe jedan po jedan.

Poručio je kako želi angažirati mjesne odbore i vijeća gradske četvrti da rade svoj posao, za što su ih građani izabrali. “Svi moramo raditi svoj posao – svi koji primamo bilo kakvu naknadu, od 200 kuna pa do plaće predsjednika Gradske skupštine. Moramo raditi svoj posao”, rekao je Kosor.

U Ježdovečkoj šumi odložen je otpad, u Ulici Mikulini otpadni mulj, a u Ulici Keseri 30-32 odložen je građevinski otpad.

Predsjednik Mjesnog odbora Ježdovca Ivica Živković rekao je u Ježdovečkoj šumi kako je taj mali ornitološki rezervat zatrpan otpadom, bare su uništene i na njima pliva mazut i plastika te raznorazni otpad. Istaknuo je kako je na drugome mjestu stanje još gore s ilegalno odloženim otpadom te kako bi željeli da se Ježdovec očisti i zaustavi daljnji dovoz otpada. Pozvao je komunalne redare i ostale službe koje moraju nadzirati to područje da zaustave dovoz kamiona s otpadom te je izrazio zabrinutost zbog mogućeg onečišćenja vode. Rekao je kako su obavijestili inspekciju koja im je poručila da je stalno na terenu i da radi svoj posao. Živković smatra kako nekome odgovara da se ne ulazi na to područje kako bi se takvi poslovi mogli nastaviti. Tako je i njihov 85-godišnji mještanin dobio batine jer je htio tu obrađivati svoju njivu.

Kosor je istaknuo kako je u Ježdovečkoj šumi riječ o ozbiljnom problemu – ilegalnom odlagalištu opasnog otpada. “Očito se ovdje godinama odlaže opasan otpad. On je štetan za cijeli grad Zagreb jer je to ekološka bomba i zbog blizine vodocrpilišta, a i za područje cijeloga Novog Zagreba”, rekao je Kosor te poručio kako od predsjednika Mjesnog odbora očekuje da mu u pisanom obliku dostavi sva ilegalna odlagališta otpada, što će nakon Uskrsa prijaviti komunalnom redarstvu i od njega zatražiti da organizira službe koje će pratiti ilegalno odlaganje otpada.

“Ali, isto tako, po pisanom dopisu Mjesnog odbora ćemo podnijeti i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja Policijskoj upravi zagrebačkoj. Mislim da se ovdje radi o poslu u koji se direktno mora umiješati i policija”, poručio je Kosor.

Teks: HINA

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply