NIKO KOVAČ: Moram biti kritičan jer želim napredak, još nismo stigli u Francusku

NIKO KOVAČ: Moram biti kritičan jer želim napredak, još nismo stigli u Francusku

Hrvatska je pobijedila  Norvešku sa fantastičnim rezultatom od  5:1 i zadržala vodstvo u Skupini H, ali izbornik Niko Kovač nije bio zadovoljan sa onim što se događalo na terenu.

-Možemo biti zadovoljni rezultatom i osvajanjem tri boda, međutim, nisam bio zadovoljan posebno prvim poluvremenom, pogotovo u prvih pola sata. Norveška nam je radila više problema, nismo bili agresivni, čvrsti u duelu, u zajedništvu. Nije da dečki nisu htjeli, ali radili su pojedinačno, a tada nije lako u fazi obrane.-rekao je Niko Kovač.

Izbornik je nastavio sa analizom igre i onim što se dogodilo u prvih 30 minuta prvog poluvremena.

– U prvih pola sata može se riješiti utakmica. U redu, zadovoljan sam s 5:1, ali želim tražiti dlaku u jajetu. Norveška je kvalitetna, ali protiv jačih možemo izgubiti i u prvih pola sata. Bio bih jednako zadovoljan da smo dobili 1:0 uz dobru igru, i bio bih manje kritičan. Vrlo su dobro zatvorili Modrića, čekali odbijanac ili protunapad, a mi kao da smo čekali da nam oni zabiju gol. No, potom nam je pomogao gol Brozovića te smo dobili priliku iskoristiti svoju kvalitetu. Rekao sam igračima na poluvremenu da moramo biti gušći i kompaktniji i u nastavku smo mnogo toga bolje odradili. Moram  biti kritičan jer želim napredak, a još nismo stigli u Francusku. Pred nama je dalek put i moramo biti bolji protiv Italije.- rekao je izbornik Kovač.

Protiv Italije izbornik Kovač ne može računati na Čorluku koji je na utakmici zaradio crveni karton.

-Ćorluka je ključni igrač obrane, do sada je odigrao odlično, ali i Schildenfeld je odradio svoj posao maksimalno kad je ušao, čak je i zabio gol.- rekao je Kovač.

-Gotovo sve što smo pucali, ušlo je. To pokazuje našu pojedinačnu kvalitetu, uvježbane prekide, a to što je Subašić među najboljima u ovoj utakmici pokazuje koliko moram biti nezadovoljan. On je zaslužio školsku peticu. U našoj ekipi imamo sjajne pojedince, koji moraju postati ekipa.- komentirao je izbornik.

I za kraj, tribine su bile pune, ali nisu nosile igraće, bilo je premalo bučno, falio je onaj pozitivan huk sa tribina.

-Drago mi je što je bilo puno gledatelja. Možda je bilo malo tiho, ali nadam se da ćemo i to dići na višu razinu. Mi smo prvi koji smo odgovorni za podizanje publike i volio bih da se onda 90 minuta ori.- rekao je  Niko Kovač.

Slijedeću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska  igra 12.lipnja 2015. godine, u Zagrebu na Maksimirskom stadionu, protivnik je Italije.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply