FOTO/LIGA PRVAKA: Rakitić zabio gol, navijači sretni, Džeko dobio dres

FOTO/LIGA PRVAKA: Rakitić zabio gol, navijači sretni, Džeko dobio dres

Iz Barcelone, Žarko DIMINIĆ i Mario ĆUŽIĆ

Biti prisutan na utakmicama Barcelone poseban je doživljaj,  pogotovo kad utakmicu pratiš kroz foto objektive uz terena, najbliže mjestu radnje, bolje mjesto nego prvi red tribina, a cijena za tu ulaznicu za utakmicu protiv Manchester Citya bila je 255 eura. Camp Nou  nije bio popunjen do posljednjeg mjesta, ali nekih osamdesetak tisuća gledatelja prisustvovalo je pobjedi Barcelone i plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka, i kad se ta brojka pomnoži sa prosječnom cijenom karte od 170 eura dobije se “cifra” od 13,600 milijuna eura koliko je Barca zaradila samo od ulaznica.

Od ranog jutra navijači Manchester Citya okupirali su Camp nou i fun zonu, trgovine suvenirima i pivnice. Jedan od navijača Manchestera doputovao je iz Glasgowa i pitao me jesam li iz Hrvatske s obzirom da je vidio na mojoj jakni znak Hrvatskog nogometnog saveza?! Nakon što sam mu potvrdno odgovorio, rekao je da je Dado Pršo legenda Škotske i Glasgowa, veliki gospodin i humanitarac koji nije okrenuo leđa Rengersima niti kad je najteže, te se uključio u borbu za spas Rengersa.  Na samom terenu prije utakmice i za vrijeme zagrijavanja obje momčadi na terenu ispred kamera vidio sam i poznate zvijezde, legende svjetskog i europskog nogometa Thierry Henry i Jamie Carragherza koji su za UEFA – Champion League komentirali ovaj nogometni sraz španjolske i engleske momčadi.

Samu utakmicu ste gledali, oni koji su mogli, s obzirom da je HTV prenosio utakmicu iz Dortmunda, a ovdje u Barceloni Raketa zabio gol za pobjedu i šteta je što puno više građana Hrvatske nije vidjelo pobjedu Barcelone i gol Ivana Rakitića. U katalonskim novinama Messi je dobio 10, a Raketa 8, Suarez je najlošije ocijenjeni igrač Barce, dobio je 6.
Messija svi hvale za igru asistencije, ali koliko je prilika promašio, moglo se i osvetiti Barceloni da nije imala smirenog Rakitića i Stegena na golu koji je obranio kazneni udarac dosuđen za Manchester City. Nakon utakmice u miks zoni kolega Žarko Diminić i ja porazgovarali smo i s Džekom dok je čekao da svi dođu u autobus. Pohvalio se kako je dobio dres od Rakete, i da su se srdačno pozdravili.

Za uspomenu smo se i slikali s Džekom! Kako je jučerašnji dan na Camp Nou izgledao prije i za vrijeme utakmice pogledajte u fotogaleriji.

Leave a Reply