Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente romske nacionalne manjine

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek uručila je u palači Dverce ugovore o Stipendiji Grada Zagreba za školsku godinu 2014./2015. učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine.

Ove godine na natječaj se prijavilo ukupno 39 kandidata – 36 učenika i troje studenata, a njih 32 učenika te troje studenata zadovoljili su formalne uvjete i ostvarili pravo na korištenje stipendije.

Iznimno mi je drago što se broj stipendija koje dodjeljujemo učenicima i studentima Romima ove godine u odnosu na prošlu gotovo udvostručio,  što je najbolji pokazatelj da se sve više pripadnika romske nacionalne manjine školuje i ostvaruje dobre rezultate. Vjerujem da će stipendija ovim mladim ljudima biti potpora u njihovom obrazovanju te im olakšati stjecanje potrebnih znanja i vještina, rekla je zamjenica Švaljek.

U ime stipendista, zamjenici Švaljek i prisutnima, zahvalio se Roberto Pintarić, učenik Škole za modu i dizajn: Obrazovani ljudi su jedna od najviših vrijednosti svake države i sretan sam što Grad Zagreb već treću godinu za redom ulaže u naše obrazovanje i tako omogućava ostvarivanje naših ciljeva.

Kako se čulo, mjesečni iznos stipendije za učenike je  1.286,80 kuna, a  za studente 1.930,20 kuna.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply