Humanitarni „Koncert za život“ u Lisinskom

Humanitarni „Koncert za život“ u Lisinskom

Tradicionalni Koncert za život, u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, održat će se u subotu, 21. ožujka s početkom u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Suradnja Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina već se tradicionalno realizira koncertima visoke umjetničke kvalitete. Vrhunski umjetnici i atraktivan program najavljuju da ni ove godine neće biti drugačije. Orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra svjetskog glasa Dmitrija Kitajenka, karizmatična mezzospranistica Dubravka Šeparović Mušović, virtuozica na violini Susanne Yoko Henkel te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić izvest će čuvena djela iz majstorskih pera Čajkovskoga, Prokofjeva i Griega.

Humanitarni koncert kojim se prisjećamo Ane i maestra Vjekoslava Šuteja, održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović, i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Pozivam sve građane da nam se pridruže na Koncertu za život kojim još jednom želimo podsjetiti da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta u nama. Kupnjom ulaznica po cijeni od 60, 90 i 120 kuna, koje su dostupne na ulaznice.hr i blagajni Zagrebačke filharmonije, pomažemo da što više oboljelih diljem svijeta pronađe svog kompatibilnog darivatelja krvotvornih matičnih stanica“, izjavila je upraviteljica Zaklade gospođa Marija Rukavina.

Zaklada Ana Rukavina svojim djelovanjem želi osnažiti filantropske vrijednosti u našem društvu i građane potaknuti na solidarnost. Dosadašnjim djelovanjem Zaklade omogućeno je 46 transplantacija za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu od  darivatelja iz hrvatskog Registra čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 47.606 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Leave a Reply