Druga regionalna RFID konferencija u Zagrebu, 19. svibnja 2015.

Druga regionalna RFID konferencija u Zagrebu, 19. svibnja 2015.

POVRATAK U BUDUĆNOST  II

Povećanje konkurentnosti  i produktivnosti, racionalizacija poslovanja, smanjenje troškova, pregled nad poslovanjem u stvarnom vremenu, danas predstavljaju globalnu potrebu. Jedna od preporuka kako to postići nalazi se u uvođenju novih tehnologija i primjeni provjerenih praktičnih iskustava.

RFID tehnologija, odnosno radio frekvencijska identifikacija (RFID), kao tehnologija budućnosti, jedan je od načina i po drugi će puta opsežno i uz konkretne primjere biti prezentirana na regionalnoj tehnološkoj konferenciji u Zagrebu.

U našoj regiji, osim iznimaka Italije i Austrije, RFID tehnologija se  gotovo i ne razmatra ozbiljno. Premalo se zna o mogućnostima koje ona pruža, a oni koji je djelomično poznaju imaju kriva očekivanja uz krive pretpostavke.

Iz tog razloga predstojeća RFID konferencija  „Povratak u Budućnost II “  ( 19.05.2015 ; Zagreb, The Westin ) je važan događaj za cijelu regiju.

Na konferenciji će biti prezentirana sama RFID tehnologija, dosezi u svijetu i kod nas. Neke od glavnih tema predavanja odnosit će se i na aktualna pitanja: zbrinjavanje otpada i zbrinjavanje rublja, te prezentacija primjene RFID tehnologije u zdravstvu (sljedljivost krvnih produkata), retailu, proizvodnji i u općoj primjeni. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i velikog interesa javnosti i struke, gosti ovogodišnje konferencije su mnogi eminentni stručnjaci i vodeće firme  iz ovog područja, koji će prikazati razna rješenja, prednosti  i načine integracije. Sastavni dio konferencije je izložbeni dio, gdje će se moći uživo vidjeti RFID tehnologija na djelu.

“Jedinstvena je to prilika da na jednom mjestu saznate više o RFID-u i o dostignućima ove tehnologije u svijetu i kod nas. Prošlogodišnja nam je konferencija dala vjetar u leđa i nadamo se još većem interesu ove godine ”, najavljuje je u ime organizatora Veljko Bituh, predsjednik organizacijskog odbora.

Konferencija je namijenjena svima, jer danas doista nema segmenta tržišta i područja ljudske djelatnosti u kojoj se RFID ne primjenjuje.

Partner konferencije je tvrtka GS1 Croatia, a glavni pokrovitelj HUP (Hrvatska udruga poslodavaca).

 

Leave a Reply