Sutra počinje potpisivanje peticije pod nazivom Stop političkom hapšenju

Sutra počinje potpisivanje peticije pod nazivom Stop političkom hapšenju

Sutra točno u podne počinje potpisivanje peticije pod nazivom Stop političkom hapšenju kao znak podrške gradonačelniku Milanu Bandiću.

-Okupila nas je želja oko promoviranja peticija koju ćemo sutra u podne početi potpisivati ovdje u klupskim prostorijama i na ulicama Grada Zagreba. Radi se o jednoj i političkoj i građanskoj inicijativi, za koju se nadam da neće biti imenovana protuzakonitom, za koju se nadam da će građani doista prepoznati onako kako je ona zamišljena kao jedan oblik podrške gradonačelniku Milanu Bandiću.- rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Peticija će se potpisivati u prostorijama udruge u Praškoj ulici, na Trgu bana Jelačića, ulicama Zagreba i gradskim četvrtima, te na web stranici udruge www.klubmilanbandic.hr.

– Gradonačelniku koji je unutar 24 sata od povratka na posao ponovno doživio pritvaranje. Rekli smo to i prije dva dana to ne možemo smatrati koincidencijom, ne možemo smatrati da se to dogodilo slučajno. Dani koji su pred nama vjerujem da će biti puni događanja, i imat ćemo prilike to komentirati. Koristim ovu priliku da sve pozovem u prostorije naše Udruge  u Prašku 5, na potpisivanje peticije.-rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

– Činjenica je da su gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću, odlukom Županijskog suda u Zagrebu od 9. ožujka, vraćene njegove gradonačelničke dužnosti. Mi se nadamo da će to respektirati svi akteri u Gradu Zagrebu i u Republici Hrvatskoj. Isto tako se nadamo da će se tijekom ovoga tjedna, do samog rješenja na žalbu odvjetničkog tima Milana Bandića, situacija itekako iskristalizirati i da nećemo zamarati Zagrebačku javnost, tko ga može mijenjati, mi se nadamo da ga neće mijenjati nitko, nego da će on obnašati svoju dužnost za koju su ga građani birali, da će raditi svoj posao za kojeg je po peti put dobio mandat.- rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

U prostorijama Udruge na konferenciji za novinare pojavili su se brojni pročelnici i zamjenici pročelnika u Gradskoj upravi, Slavko Kojić, Emil Tuk, Mirka Jozić, Vesna Helfrih, Miodrag Demo,  Jadranka Veselić Bruvo, Tedi Lušetić, te brojni zastupnici u Gradskoj skupštini sa liste Milana Bnadića.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply