TRIPTIH…Umijeće Ljubavi

TRIPTIH…Umijeće Ljubavi

Nova cjelovečernja plesna predstava Profesionalnog plesnog ansambla Kelkope pod nazivom TRIPTIH…Umijeće Ljubavi, premijernu izvedbu doživjet će 14.03.2015. u 20 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Priča je to o ljubavi; ono što nas pokreće, okreće, diže u nebo i spušta na zemlju. Ono što tražimo, za čim žudimo i čemu težimo. Ono o čemu svi sanjamo i o čemu pričamo najrazličitije priče… Ljubav je ono gdje najviše otkrivamo sebe i o sebi; mjesto gdje rastemo, učimo i razotkrivamo se.

Strast, energija, zanos… ono je što nas obuzme kada se zaljubimo; taj osjećaj je toliko moćan da ruši planine i prelazi mora, osjećaj koji stvara i razara, uzdiže i spušta… Zaljubljenost često nosi i ružičaste naočale koje u sljedećoj fazi bliskosti skidamo i tako zaljubljenost postaje ljubav. Skidamo maske i postajemo ranjivi; lijepo je, novo i oslobađajuće, ali nosi svoje rizike i prepreke… Čari su to jedne sasvim druge perspektive i davanja sebe. Nakon uzbudljivog puta otkrivanja, ljubav postaje podrška, naša sigurna luka u kojoj smo slobodni i ispunjeni. Trajnost i postojanost ljubavi ovisi o sposobnosti da volimo sebe kao i o sposobnosti bezuvjetnog davanja. Davati bez očekivanja, davati jer nas veseli nekoga činiti sretnim, davati jer nas ljubav naprosto na to tjera je pravo umijeće. Umijeće ljubavi.

Triptih; tri različite faze naše priče o ljubavi. Mala evolucija ljubavi. Različite faze, različite vrste, različite priče, ali jedan univerzalno najljepši osjećaj na svijetu. Ljubav…

U predstavi plešu:
Tea Anzulović, Sonja Biglbauer, Nikolina Končić, Maja Krčelić, Tamara Krčelić, Tamara Savićević i Jelena Vojković. Gosti plesači na video projekciji : Mario Guteša, Mario Jukić i Peter de Vuyst.

Sljedeća izvedba: 15.03.2015. u 20 sati.

Cijena karte: 50 kn

 

Leave a Reply