DEJAN FIČKO: Dajte nam malo vremena, da od Holdinga napravimo kvalitetan servis za građane Grada Zagreba

DEJAN FIČKO: Dajte nam malo vremena, da od Holdinga napravimo kvalitetan servis za građane Grada Zagreba

U Gradskoj upravi zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek predstavila  je novu Upravu Zagrebačkog holdinga, na čelu sa Dejanom Fičkom, predsjednikom Uprave, Marija Cvrlje, članica Uprave za javnu nabavu, Daniela Franić, članica Uprave za pravne poslove, Denis Nikola Kulišić, član Uprave za komunalne usluge i Krešimir Kvaternik, član Uprave za financije.

-Slavko Kojić i ja kao članovi skupštine imali smo vrlo jednostavan zadatak, imenovati nove članove uprave.  Jednostavan zbog toga što nije postojala bitna razlika u mišljenju odbora i nas u odabiru kandidata. Tako je Dejan Fičko predsjednik Uprave, Marija Cvrlje, članica Uprave za javnu nabavu, Daniela Franić, članica Uprave za pravne poslove, Denis Nikola Kulišić, član Uprave za komunalne usluge i Krešimir Kvaternik, član Uprave za financije. Oni će se danas kratko predstaviti, ja se svim novim članovim Uprave što su se prijavili i želim im uspjeh u njihovom radu.- rekla je Sandra Švaljek.

– Mi smo jučer počeli sa radom, u ovom trenutku se ekipiramo, znači još čekamo da završe otkazni rokove od sadašnjih, tj. Bivših poslodavaca za neke od planova. Sa druge strane već počeli smo s aktivnim radom, tako da jučer do kasno u noć gledali smo i izdvojili prioritete. Prioritete sa kojima će nova uprava ići dalje znači prvi stvari koje stoje pred nama. Na prvom mjestu je financiranje obveznica u iznosi 2,2 milijarde kuna što dospijeva relativno brzo i to će biti najveći posao naše uprave. Druga stvar je vođenje sustava naplata odveza otpada sukladno volumenu odnosno količine gdje imamo dosta kratki rok do kraja ove godine, a pokušat ćemo to naravno što je moguće prije ubrzat. Treća stvar koja se cijelo ovo vrijeme provlači kroz sve nešto Holdinga i zapravo je utjecala na ukupnu kvalitetu usluga koju smo bili u stanju isporučiti građanima grada Zagreba je javna nabava, odnosno sustav nabave koji u Holdingu do sad nije bio adekvatno popraćen, tako da je to isto jedan od zadataka na kojeg su nas počeli upozoravati naši partneri sindikalci. Ono što svakako ćemo nastaviti je restrukturiranje holdinga, znači sukladno prioritetima koji ćemo identificirati vrlo brzo te veliki bitni naglasak biti će svakako na povećanju efikasnosti u našim podružnicama i trgovačkom društvu. Na kraju ono što svakako želimo je stvoriti holding koji će biti servis građanima grada Zagreba i zapravo pružiti onu uslugu koja se od nas očekuje. Na kraju hvala lijepo svima naročito skupštini i gospođi Švaljek na danom povjerenju. – rekao je Dejan Fičko, predsjednik Uprave Holdinga.

Pred novim članovima Uprave Holdinga veliki je posao, projekcije poslovanja rađene su na temelju podataka iz 2013. godine, u prvih sto dana vladanja neće raditi nikakve velike promjene, ali će svim koji su ostali na svojim vodećim mjestima u Holdingovim  podružnicama dati priliku da se dokažu kao dobri upravitelji.

Životopis izabranih članov uprave možete vidjeti OVDJE.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply