Anka Mrak Taritaš i HNS spremni izaći samostalno na izbore u Zagrebu

Anka Mrak Taritaš i HNS spremni izaći samostalno na izbore u Zagrebu

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš izjavila je u ponedjeljak kako gradska organizacija HNS-a i ona kontinuirano rade na tome da bez obzira kada budu izbori u Zagrebu budu spremni na njih izaći samostalno.

“Mi kontinuirano radimo na način da bez obzira kad budu izbori u Zagrebu budemo spremni izaći na te izbore. I mi smo spremni. A kad će to biti, vidjet ćemo”, kazala je Mrak Tartaš upitana za komentar svoje kandidature za gradonačelnicu Zagreba.

Na novinarski upit je li to test za parlamentarne izbore odgovorila je kako je to uvijek test.

“Međutim u ovom času hoće li biti izbori ili ne ovisi samo o jednom čovjeku. Taj čovjek se zove Milan Bandić. On mora dati ostavku da bi bili izbori. Da li će dati, to ćemo vidjeti. On isto vjerovatno kalkulira i gleda što je najprihvatljivije”, kazala je Mrak Taritaš odgovarajući na pitanja novinara uoči okruglog stola o prostornom uređenju i gradnji.

“Ali mi moramo biti spremni, ne da nas to zatekne nego u bilo kojem času. Mi se spremamo za izbore 2017., ali ako oni budu ovaj čas spremni smo i za to”, rekla je.

Kazala je i kako je ne iznenađuje potez Milana Bandića da opet krene u političku aktivnost iako se protiv njega još vodi postupak.

“Meni to nije apsolutno nikakvo iznenađenje. Gospodin Milan Bandić je na našoj političkoj sceni 15 godina. Ovo što zapravo ne može djelovati je puno strašnije za njega i njegov način djelovanja nego da je zatvoren”, kazala je Mrak Taritaš dodajući kako Bandićeve ambicije da dobije šesti mandat u Zagrebu i ambicije da se profilira na političkoj sceni Hrvatske za parlamentarne izbore nisu nikakva tajna.

Na novinarski upit nije li presedan da se kandidira netko protiv koga se vodi postupak rekla je kako je “to malo neobično, ali kako je to tema za pravne stručnjake”.

Malo je neobično da nam se to sve dešava i mislim da smo spremni za suvisli zakon koji bi jasno definirao kriterije po kojim se netko može kandidirati, po kojim netko treba biti u Saboru, kazala je te dodala kako je to područje u kojem stručnjaci trebaju predložiti rješenje.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply