Milan Bandić Zagrepčankama dijelio ruže

Milan Bandić Zagrepčankama dijelio ruže

– Sve što smo napravili do sada napravili smo za dobrobit svih ljudi u ovom gradu i ubuduće što ćemo raditi sve ćemo raditi za njihovu dobrobit. Današnji dan je ne samo ženski nego i muški jer ćemo doma imati popust kod supruga ako zakasnimo, jer danas dame slave. I kao što je rekao jedan pjesnik: “od Zagreba su samo ljepše Zagrepčanke!” i to se danas potvrđuje ovdje u Praškoj 5.  Žene su moji favoriti uopće, a ne samo kao političari. Žena je u politici jako malo,a njih je u ovoj zemlji preko 52%,- rekao je Milan Bandić nakon  što je podijelio Zagrepčankama ruže povodom Dana žena.

Milana Bandića novinari su upitali i tko mu se više učlanjuje u Udrugu, žene ili muškarci.

Gradonačelnik je odgovorio kako je sada negdje preko 5.000 članova, a više je žena, što je i logično jer je i na svim njihovim listama u Gradskoj skupštini više žena, pa se onda to prati i ovdje.

– Žene su inače, što se mene tiče, bolji suradnici i partneri, ustrajnije, djelotvornije, efikasnije i ozbiljnije od muškaraca, osim kad sam ja u pitanju.Nema gluplje stvari nego propisati kvotu žena jer se to u svijesti čovjeka prvo koji sastavlja listu i vodi politiku podrazumijeva. Ako vas netko natjera da namjerno radite kvote ženske, onda je to bedastoća, to mora izići iz vašeg habitusa političkog. Mi smo na zadnjim izborima u petom mjesecu 2013. to napravili bez zakona i bez naredbi. To ili imate u sebi, ili nemate, kao i sve drugo,- istaknuo je Milan Bandić.

Bandić je komentirao što je danas u njegovoj udruzi puno žena, ali nema njegove zamjenice Sandre Švaljek.

– Sandra radi, ona je u funkciji gradonačelnika, obnaša posao gradonačelnika. I molim vas lijepo – sve najbolje o mojim zamjenicama – i o Vesni Kusin koja je ovdje došla i Sandri Švaljek koja negdje radi nešto. Mi smo pozvali proglasom, odnosno pozivom da dođu svi koji to žele, sve dame. Petnaest godina zaredom to radimo, ovaj put specifično ovdje u Praškoj, inače smo bili na tržnicama, trgovima, Gradska, Mala kavana, Jelačić plac i tako dalje. Poslije ćemo otići i na Jelačić plac i podijeliti ruže- kazao je Bandić.

Aktivisti Udruge Milan Bandić Zagrepčankama su podijelili osam tisuća ruža.

Na kraju je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić svim Zagrepčankama čestitao 8. ožujka.

Tekst:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto:Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply