Najbolja hrvatska pijanistica u svijetu Martina Filjak svira sa Zagrebačkom filharmonijom

Najbolja hrvatska pijanistica u svijetu Martina Filjak svira sa Zagrebačkom filharmonijom

Ako je suditi po tjednima iza nas, klavirski repertoar se pokazao kao pun pogodak. Stoga i ovoga petka, 6. ožujka nastavljamo sa zvucima klavira, ali u vatrenom Crvenom ciklusu.

Uz maestra Hansa Grafa, istaknutog austrijskog dirigenta sa međunarodnom koncertnom putovnicom, publici će vikend pred nama virtuoznom izvedbom uljepšati trenutno najbolja i najpoznatija hrvatska pijanistica u svijetu –   Martina Filjak.

Svjetski mediji ne štede pohvale nazivajući ju nevjerojatnom i fantastičnom, a intenzivan koncertni raspored, broj održanih koncerata, kao i onaj prijeđenih avionskih milja, potvrđuju njen status u teško dostižnoj i malobrojnoj pijanističkoj eliti.
Na svom zagrebačkom koncertu u Lisinskom, u petak će sa Zagrebačkom filharmonijom izvesti Schumannov Klavirski koncert.  U jednom od svojih brojnih intervjua izjavila je da:  „Schumann traži toliko emocija i energije da me nakon sviranja isprazne“. Ipak, nesumnjivo je da će, iako s trenutnom adresom u Berlinu i New Yorku, pred svojom, zagrebačkom publikom, tu energiju i emocije dovesti na vrhunac.

Umjetnica je to za koju kažu da krade šou orkestru. Uvjerite se u to sami na koncertu u petak. Na početku večeri Hindemithova Koncertna glazba za gudački orekstar i limene puhače, a nakon toga Schumannov Klavirski koncert pa 3. simfonija koja će Vas otpratiti u najavljeni sunčani vikend pred nama.

 

Leave a Reply