U Cineplexxu Centra Kaptol provedite Dan žena uz bezvremenski klasik Williama Shakespearea

U Cineplexxu Centra Kaptol provedite Dan žena uz bezvremenski klasik Williama Shakespearea

U nedjelju, 8. ožujka, ekskluzivno u Cineplexxu Centar Kaptol biti će prikazan jedan od  najizvođenijih baleta proteklog stoljeća – Romeo i Julija (snimljeno u Boljšoj teatru  12. svibnja 2013.). Dosadašnja 2014./2015. kino sezona slavnog teatra bilježi rekordnu gledanost s kombiniranim prijenosima uživo i snimljenim izvedbama, a iznimka nije niti domaća publika. Nakon fantastičnih projekcija u dosadašnjem dijelu sezone, između kojih posebno izdvajamo Orašara i Labuđe jezero, zagrebački ljubitelji klasičnog baleta s nestrpljenjem čekaju projekciju besmrtne ljubavne priče Williama Shakespearea.

Koreografiju Romea i Julije ponovno potpisuje Jurij Grigorovič koji ju je reinterpretirao u svojoj zreloj fazi ostajući dosljedan kreiranju psihološki jakih likova i linearne strukture priče. Glazbeni izričaj Sergeja Prokofjeva korišten je u mnogim interpretacijama baleta pa tako i u Grigorovičevom koji je u svojoj koreografiji koristio neobjavljene dijelove njegove partiture. Zvjezdane izvedbe Alexandera Volchkova i Anne Nikuline osvježavaju ovo remek djelo, čineći besmrtnu priču o ljubavnicima iz Verone nezaboravnim iskustvom.

Kratki sadržaj:

U Veroni, borba između obitelji Capuleti i Montecchi donosi krvoproliće u grad. Kad obitelj Capuleti organizira bal pod maskama u čast svoje kćeri Julije, Romeo Montecchi i prijatelj mu Mercuzio dolaze potajno zbog mržnje koja razdire te dvije obitelji. Romeo i Julija se ludo zaljubljuju, ne znajući da pripadaju suprostavljenim obiteljima.

Ulaznice za projekciju koja će se održati na Dan žena, 8. ožujka u 16h su u prodaji na blagajni Cineplexxa Centar Kaptol.

Dodatne informacije:

http://www.cineplexx.hr/movie/romeo-i-julija-boljsoj-2015/

Leave a Reply