Stipendije Grada Zagreba za najbolje srednjoškolce

Stipendije Grada Zagreba za najbolje srednjoškolce

Najboljim učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola grada Zagreba, danas je u palači Dverce, zamjenica gradonačelnika, koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, Sandra Švaljek uručila ugovore o stipendijama Grada Zagreba za školsku godinu 2014./2015.

Posebno mi je drago što imam priliku ugostiti i čestitati ovako izuzetnim mladim ljudima koji su se svojim radom i postignućima istaknuli, jer znam da ste uložili puno truda kako bi postigli ove rezultate. Želim vam da nastavite putem kojim ste krenuli, a vjerujem da će vam Stipendija, osim pomoći, biti i podstrek za dalje.  I Gradu i Državi trebaju mladi sposobni ljudi, stoga se nadam da ćemo stvoriti bolje uvjete u kojima ćete moći ostvariti kvalitetan život i karijeru,- naglasila je zamjenica Sandra Švaljek.

Stipendija najboljim učenicima dodjeljuje se od školske godine 1992./1993., a ove ju je godine dobilo 58 učenika trećih razreda i 24 učenika četvrtih razreda zagrebačkih srednjih škola, čulo se na današnjoj dodjeli. Uključujući i ovu godinu, do sada je dodijeljeno 1289 stipendija. Grad Zagreb godišnje za stipendije odličnim učenicima, studentima i doktorandima izdvaja 17 milijuna kuna, a mjesečna stipendija za učenike iznosi  2.251,90 kuna, odnosno 35% prosječne neto plaće u Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza u 2014.

U ime učenika prisutnima je zahvalila Mirjam Jurković, polaznica 3. razreda XV. gimnazije,  istaknuvši da im je drago što su njihov trud i rezultati prepoznati: “Ovo nam je nagrada ali i motivacija za dalje. Volimo svoju zemlju i želimo sudjelovati u njezinom razvoju.”

Tekst/Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply