Jubilarna 400. izvedba “Kauboja” u petak u Teatru Exit

Jubilarna 400. izvedba “Kauboja” u petak u Teatru Exit

Hit predstava Teatra Exit “Kauboji” autora i redatelja Saše Anočića u petak 6. ožujka proslavit će sedmi rođendan jubilarnom 400. izvedbom upravo na dan kad je prije točno sedam godina osmero glumaca premijerno odigralo predstavu koja će ostati upamćena kao Exitov najnagrađivaniji i najpopularniji kazališni projekt po kojemu je 2013. Tomislav Mrsić snimio istoimeni film.

Predstava je osvojila 17 nagrada na raznim prestižnim festivalima te je jedna od najnagrađivanijih kazališnih predstava u novijoj povijesti hrvatskog kazališta, dok je također nagrađivan i jednako popularan film Anočićev koncept proširio na filmsku publiku diljem svijeta.

U predstavi glumci Živko Anočić/Damir Klemenić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Radovan Ruždjak, te Rakan i Ivana Rushaidat igraju skupinu gubitnika u u nekom provincijskom gradu koji pod vodstvom kazališnog redatelja (Saša Anočić) naprave predstavu prema klasičnom holivudskom vesternu.

Prihvaćajući žanrovske stereotipe – borbu dobra i zla, sukob civilizacije i divljine – glumci razvijaju svoje priče, a kako vrijeme prolazi, predstava postaje metafora njihovih sudbina i grabe je kao životnu priliku.

Rađena u maniri klasičnog mjuzikla, predstava prati prepoznatljivu egzitovsku estetiku koja objedinjuje vještinu i kreativnost izvođača s odlično zamišljenom i provedenom idejom u prvorazrednu scensku atrakciju.

“Jašući na slatkim stereotipima žanra mjuzikla, ali naoružani exitovskom brutalnom izravnošću – stižu ‘Kauboji’ koji ponovno dokazuju da granice postoje zato da bi ih se rušilo”, poručuje se u najavi jubilarne 400. izvedbe.

Tekst/Foto:  HINA

Leave a Reply