Švaljek: Uskoro kompletna nova Uprava Zagrebačkog holdinga

Švaljek: Uskoro kompletna nova Uprava Zagrebačkog holdinga

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek najavila je kako će se kompletna nova Uprava Zagrebačkog holdinga predstaviti javnosti najvjerojatnije krajem slijedećeg tjedna.

“U tijeku je završna faza natječaja, imali smo predstavljanje kandidata za predsjednika Uprave, a ovoga i idućeg tjedna predstavit će se i kandidati za ostale četiri pozicije. Pred kraj idućeg tjedna imat ćemo najvjerojatnije cjelokupnu upravu koju ćemo predstaviti javnosti”, izjavila je Švaljek novinarima prigodom obilaska gradilišta novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb.

Grad Zagreb po prvi je put raspisao javni natječaj za čelna mjesta ZG-Holdinga, a od 5. do 19. siječnja pristiglo je 370 prijava za predsjednika Uprave Holdinga te četiri člana Uprave – za javnu nabavu, komunalne usluge, financije i pravne poslove.

Švaljek je ranije najavila da će nova Uprava Holdinga biti imenovana do kraja veljače.

Kandidati za predsjednika Uprave morali su imati visoku stručnu spremu, pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u velikim gospodarskim subjektima i 15 godina radnog iskustva. Prednost su imali kandidati s izvrsnim znanjem engleskog jezika, naprednim znanjem rada na računalu, izvrsni u organizaciji, s iskustvom u izradi i implementaciji poslovne strategije, a poželjne su bile i izvrsne komunikacijske vještine.

Za kandidate za članove Uprave tražila se visoka stručna sprema, pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u velikim subjektima i 10 godina radnog iskustva. Također je bilo potrebno izvrsno znanje engleskog jezika, napredno znanje rada na računalu.

Predsjednik i članovi Uprave Zagrebačkog holdinga imenuju se na četiri godine.

Za provedbu natječaja Holding je angažirao agenciju koja se bavi posredovanjem pri zapošljavanju. Bivši predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić, osumnjičen u aferi Agram, dao je ostavku lani u listopadu.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply