Irena Škorić podnijela ostavku na mjesto predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja

Irena Škorić podnijela ostavku na mjesto predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja

Irena Škorić dala je ostavku na mjesto predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja zbog, kako navodi u pismu kolegama i članovima Društva, konstantnoga pritiska, mobinga i opstrukcije u provedbi programa.

Poštovani kolege i kolegice, članovi DHFR-a, za predsjednicu Društva izabrana sam temeljem programa koji je trebao jamčiti samostalnost Društva, jačanje pozicije filmskih redatelja i naš zajednički odlučni utjecaj na sve institucije koje se bave filmom, ističe Škorić u pismu upućenom i medijima i dodaje kako na žalost nekim članovima Društva povezanim s HAVC-om to nije odgovaralo.

Tvrdi da joj je opstruiran rad i inscenirani sukobi kako bi došlo do promjene vodstva Društva.

“Stoga, zbog konstantnog pritiska, mobinga i opstrukcije u provedbi programa dajem ostavku na mjesto predsjednice Društva hrvatskih filmskih redatelja”, stoji u pismu Irene Škorić koja se zahvaljuje kolegama koji su ju izabrali i koji su imali vjeru i nadu u njezin program.

Kao obrazloženje ostavke, navodi u pismu, dovoljna su zadnja dva pisma članstvu, od kojih je jedno ono s početka veljače bilo otvoreno. U njemu je kao najvažniju točku svog programa istaknula namjeru da DHFR treba osamostaliti od HAVC-a. Zbog toga što Društvo želi emancipirati od HAVC-a, navela je, izložena je nizu kompromitacija.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply