Otvoreni sajam nautike i hotelsko ugostiteljske opreme

Otvoreni sajam nautike i hotelsko ugostiteljske opreme

U prostorima Zagrebačkog velesajma u paviljonima 8, 8a, 9, 10, 10a i 11a od danas pa sve do nedjelje 22. veljače 2015. otvoreni su 24. zagrebački sajam nautike i 7. međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija Hotel&Gastroteh,

Na 24. izdanju ove najposlovnije nautičke priredbe u regiji očekujemo svjetske proizvođače brodova, jahti, jedrilica, glisera, čamaca, skutera, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, obuće, odjeće, opreme i pribora za ronjenje, ribolov, jedrenje i ostale sportove na vodi.

-Ove godine imamo 400 izlagača iz četiri zemlje, posebno me veseli što su nam se vratile jedrilice, isto tako tradicionalno izlaže se nekoliko modela luksuznih motornih jahti.- rekla je Marina Pavković, voditeljica Zagrebačkog velesajma.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

– Skupili smo zanimljive proizvođače hotelijerske opreme. Izložbeni dio sajmova prati bogat stručni program od kojeg ističemo konferenciju “Made in Poland” u organizaciji Veleposlanstva Republike Poljske, u  kojoj sudjeluje više od 100 eminentnih poljskih gospodarstvenika zainteresiranih za uspostavljenje kontakata i suradnju s hrvatskim tvrtkama. Sama  ponuda gastronomije i enologije, i ove godine biti će vrhunska, raznovrsna i obuhvatit će sve dijelove Hrvatske.- rekla je Marina Pavković, voditeljica Zagrebačkog velesajma.

Sajam je otvorila zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek u pratnji suradnika.

-Zagreb je sve veće turističko središte, tako da postoji puno razloga za održavanje ovakvih sajmova. Sajam nautike je dugogodišnji i dugotrajan sajam, isto tako ništa manje prepoznati sajma hotelijerske opreme, gastronomije  i gastronomskih inovacija, koje mene posebno vesele. Na  ovakvim sajmovima stvaraju se brojni poslovni susreti, dolazi se do brojnih novih ideja i načina kako što bolje poboljšati svoju ponudu.- rekla je Sandra Švaljek.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply