“Maštoplov” donio prijenosna računala u Gunju i Račinovce

“Maštoplov” donio prijenosna računala u Gunju i Račinovce

Uoči 135. rođendana Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, jučer (16.02.2015.)  je u Osnovnoj školi “Ivan Filipović” u Račinovcima, te u igraonici “Ganja” u Gunji odigrana predstava „Maštoplov“ kojom su se Mladi Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci pridružili proslavi rođendana dokazanih humanitaraca iz Muzeja i uveličali dodjelu vrijednih donacija.

Nakon što je povratnicima u Đuriće 18.12.2014. uručena donacija Muzeja za umjetnost i obrt, kupljena sredstvima od prodaje kataloga za izložbu “Guercino: Svjetlo baroka”, 110 kompleta tanjura i 110 kompleta pribora za jelo, ovoga puta je Područnoj školu Đurići darovana donacija prijenosno računalo i projektor koju su predsjednik Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci Branko Tomić predali zamjenici ravnatelja škole Jeli Pavlović. Škola je bila okićena fotografijama iz Zagreba i likovnim radovima  kojima su djeca željela zahvaliti donatorima na prekrasnim darovima i nezaboravnom izletu u Zagreb 29. siječnja kada su u Muzeju za umjetnost i obrt upoznali djela vrhunskih svjetskih i hrvatskih umjetnika.

Jedno prijenosno računalo predano je voditeljici igraonice “Ganja” u Gunji Antoniji Spajić za potrebe radionica uručio koje održavaju za male Gunjance u novim prostorijama koje su dobili nakon preseljenja iz kontejnera.

Djeca iz Račinovaca, Đurića i Gunje su s velikim uživanjem pratila predstavu „Maštoplov“ nakon koje su burnim pljeskom pozdravila glumce Enu Mijolović, Tomislavu Klobučar, Ljilju Majić, Tonku Vekić, Karla Čuljka i Domagoja Ivankovića, koji su nakon predstave podijelili i svoje prve autograme.

Leave a Reply