IGOR ŠTIMAC: Izuzetno sam ljut na one koji skrbe o kalendaru natjecanja

IGOR ŠTIMAC: Izuzetno sam ljut na one koji skrbe o kalendaru natjecanja

Dinamo je večeras bio bolji, postigao je dva gola i dalje je usamljen na vrhu ljestvice s 12 bodova višeod drugoplasirane Rijeke koja u srijedu igra zaostalu utakmicu protiv Hajduka na Kantridi. Zadar je večeras pokazao dobru igru, nisu se predavali do zadnje minute, imali su par dobrih prilika da postignu gol, ali moglo bi se reći da im je večeras nedostajalo i malo sportske sreće.

Svoj osvrt na utakmicu dala su oba trenera.

– Čestitke prije svega svim akterima, Dinamu na zasluženoj pobijedi i mojoj ekipi na svemu što smo večeras pokazali, jer nam je igra znatno bolja nego ranije, u prvom dijelu natjecanja, a za nešto više trebat ćemo još dosta raditi.-rekao je Igor Štimac.

-Složio bi se s Igorom da obje momčadi zaslužuju čestitke, čestitam svojoj momčadi na pobjedi. Drago mi je da je mreža ostala netaknuta, to nam je nekako bio i cilj s obzirom na sve probleme koje imamo u prošlosti u utakmicama i pokušavamo onda baciti veći akcenat na organizaciju obrane uz sve one kvalitete koje momčad ima. Zadar je kao što je Igor rekao bolji nego što je bio do sada , bili su vrlo čvrsti i vrlo kompaktni i vrlo neugodni dok su igrali brzo. Siguran sam da ako ovako nastave da će održati prvoligaški status i da neće imati problem. Naravno da za moju momčad predstoji puno rada. Danas je bilo dobro, u odnosu na momčad koja je završila polusezonu , mi u svojim redovima imamo sedam novih igrača u momčadi. Tako da će trebati vremena da to sve sjedne kako bi to funkcioniralo bez problema. – rekao Zoran Mamić.

Igor Štimac negodovao je zbog nekih sudačkih odluka.

-Imao sam primjedbi na par odluka koje su apsolutno nepotrebne koje su bile vidljive sa tribina. Možda smo mi na klupi subjektivni to je ljudski, ali povlačenje Prkeša kad mi idemo na kontru to su vidjeli i ptice na grani, već je 2:0 rezultat, pa ako nije baš siguran da može sudac sudit, ali kada pogriješi na štetu Dinama. To nisu detalji koji su utjecali na bilo što, morate shvatiti da ja u ovakvoj situaciji u kojoj se nalazim sa klubom, moram pokazati svojim momcima da sam ih spreman zaštiti. Zabranio sam im prije utakmice bilo kome od njih da se obraća sucu i da komentira suđenje i rekao sam da ću ja to preuzeti na sebe. S tim slučajevima ću se morat nositi. – rekao je Igor Štimac, trener Zadra.

Zoran Mamić imao je želju da u prvih jedanaest danas bude i Ademi, ali na zagrijavanju bilo mu je jasno da danas ne može računati na njega.

-Ademi je jučer na povratku u Rovinja nešto osjetio u leđima, bio je danas kod liječnika na pregledu na magnetskoj rezonanci koja nije pokazala ništa. On je vjerovao i svi skupa oko njega, međutim na zagrijavanju je imao problema sa živcima.- rekao je Zoran Mamić, trener Dinama.

Štimac je zadnji puta na Maksimiru bio kao izbornik, danas kao trener Zadra.

-Lijepi je osjećaj na Maksimiru, čekao nas je dobar teren u odnosu što nas čeka drugdje, šteta je uistinu što na ovoj danas utakmici nije bilo više gledatelja.- rekao je Igor Štimac.

Kalendar igranja nije sretno riješen, pod hitno treba neka promjena.

-Izuzetno sam ljut na one koji skrbe o kalendaru natjecanja koji su potpuno neodgovorni. Bilo bi nam važnije  igrati utakmice na stadionima koji su puni i kad bi moglo bit više publike. Na višim temperaturama i ljepšem vremenu sigurno bi bilo puno više posjeta. Ne igramo srijedom zato što se igra Liga prvaka, a svi drugi igraju srijedom kad se igra Liga prvaka. Mogli smo fino počet krajem drugog, početkom trećeg mjeseca i mogli smo odradit to u onom procesu kad bi i Dinamo morao igrat one kvalifikacije i kada će im bit tempo srijeda – nedjelja, nedjelja – srijeda. Ne znam zašto bi to bio problem za sve nas da kasnije počne prvenstvo, da imamo vremena pripremit momčadi na adekvatan način, a ne unutar četiri tjedna bez niti jednog treninga na travnatim terenima i onda nam se dogodi da imamo Dinamove igrače koji vrijede kao suho zlato i naše igrače koji vrijede 6 000 kn, isto suho zlato. Prema tome pitam se tko to više određuje taj kalendar natjecanja i šta više radi. Ne, ja nemam niti jednu zamjerku na svoje igrače, rekao sam na početku sezone da ćemo nailazit na prepreke koje će se morat preskakat. Malo treba više vjerovat onome što radimo, mi smo isto imali problema sa ozljedama i trebamo vjerovat u ono što radimo. Kad nama fale dva igrača to nam je velika stvar.- zaključio je Igor Štimac.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply