FOTO: U Vidri odigrana predstava Istina za Zakladu Nora Šitum

FOTO: U Vidri odigrana predstava Istina za Zakladu Nora Šitum
– 15.2. obilježavamo Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti. Broj oboljele djece, nažalost, svake godine je sve veći. Vremena su sve teža i sve je više obitelji koje nam se, gotovo svakodnevno, obraćaju za pomoć.
U kazalištu Vidra, glumci su predvođeni Vedranom Mlikotom humanitarno odigrali predstavu Isitna, a sav prihod od prodanih ulaznica doniran je našoj Zakladi,  Zakladi Nore Šitum i usmjeren roditeljima u potrebi. Hvala našim glumcima koji se uvijek nesebično odazovu kad god je potrebno pomoći i hvala svim dobrim ljudima koji su kupnjom ulaznice pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija!-  rekla  je Đana Atanasovski  nakon predstave.
Hrvatsko narodno kazalište Zadar i Kazališna družina Glumci u Zagvozdu, odigrali su predstavu  Floriana Zellera Istina, u režiji Danka Ljuštine a igrali su: Vedran Mlikota, Mila Elegović Balić, Damir Poljičak i Žana Bumber.
Nakon predstave gledatelji su puni dojmova prepričavali predstavu koju je vrijedilo pogledati i odvojiti 50 kuna koliko je koštala ulaznica,  a još važnije sav prihod je išaouhumanitarne svrhe. Roditelji Nore Šitum, Đana i Ivica posebno su se zahvalili glumcima koji se uvijek odazovu kad su djeca i humanitarni ciljevi u pitanju. Predstavi su pogledali i poznata medijska lica Hrvatske: Ronald Braus, Robert Zuber, Ognjen Naglić…
Zaklada Nora Šitum djeluje oko godinu i pol dana, a registrirana je za pomoć djeci i roditeljima djece oboljele od malignih bolesti. Kroz svoj rad, Zaklada je usmjerena prvenstveno na pružanje finacijske pomoći obiteljima, s naglaskom na one socijalno ugrožene. Osim financijske pomoći, roditeljima pomažu pri stručnom prevođenju medicinske dokumentacije, traženju drugih mišljenja u inozemstvu, organizaciji smještaja kao i organizaciji u slučaju nastavka liječenja izvan Hrvatske.
Svi dobri ljudi mogu pomagati rad Zaklade Nora Šitum uplatama putem žiro računa.
Žiro račun Zaklade je:
ZAKLADA NORA ŠITUM
PBZ: HR5223400091110617962
Tekst:Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR
Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

 

Leave a Reply