MUO: Za 135 rođendan, muzej vas časti besplatnim ulazom

MUO: Za 135 rođendan, muzej vas časti besplatnim ulazom

U utorak, 17. Veljače 2015., od 10 do 18 sati besplatno razgledajte vaš muzej, kojem je 135 godina tek…

Davne 1880. godine, na inicijativu Društva umjetnosti i njegovog predsjednika Izidora Kršnjavija, osnovan je Muzej za umjetnost i obrt kao jedna od prvih institucija takve vrste u Europi, a u zagrebačkoj Ulici Marije Valerije (danas Praška ulica) otvoren je prvi Stalni postav MUO (u vlastitoj, današnjoj zgradi 1909. godine).

Pozivamo vas, tim povodom u utorak, 17. Veljače 2015., od 10 do 18 sati, besplatno razgledajte vaš MUO, kojem je 135 godina tek…!

Uobičajeno vrijeme za razgled (do 19 sati) neznatno je skraćeno zbog radnog dijela obilježavanja 135 godina od osnutka MUO. Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO obratit će se uzvanicima i suradnicima ističući dosegnuto i moguć razvoj u budućnosti.

Svečano će biti potpisan i Ugovor o donaciji s Oskarom Kogojem, slovenskim dizajnerom, akademikom, umjetnikom i istraživačem. Izlagao je u MUO 1986. godine na izložbi „Nature design“, a autori dizajna izložbe bili su Nenad Fabijanić i Boris Ljubičić. Boris Ljubičić, autor je logotipa MUO, dakle i aktualnog, povodom 135 godina osnutka.

Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply