23. SVJETSKI DAN DOLESNIKA: Sandra Švaljek u Domu za starije i nemoćne Sveti Josip

23. SVJETSKI DAN DOLESNIKA: Sandra Švaljek u Domu za starije i nemoćne Sveti Josip

U okviru obilježavanja 23. svjetskog dana bolesnika, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, u društvu s pročelnicama Gradskog ureda za zdravstvo i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Mirnom Šitum i Višnjom Fortunom posjetila je danas korisnike Doma za starije i nemoćne Sveti Josip, uručivši im i prigodne poklon pakete.

Uz naglasak da je cilj Grada i resornih gradskih ureda omogućiti osobama starije životne dobe i bolesnicima što kvalitetniji život, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba posebno je zahvalila djelatnicima koji 24 sata dnevno brinu o potrebitima.

Njihova predanost je potpuna, a mi u Gradu imamo ljudske resurse, volju i spremnost da učinimo još više. Jedni o drugima ne bi trebali brinuti samo na ovaj, nego i svaki drugi dan.- rekla je Sandra Švaljek.

Tople riječi prisutnima uputile su i pročelnice Šitum i Fortuna te pater Josip Radeljak koji je ovaj susret označio susretom ljubavi, molitve i zajedništva.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače. Ustanovio ga je Papa Ivan Pavao II. 1993. godine kako bi pozvao cijeli svijet i potaknuo ljude da promisle i osiguraju najbolje mogućnosti u brizi i njezi oboljelih te da zahvale svima koji skrbe o bolesnicima, zdravstvenim, socijalnim, vjerskim i drugim djelatnicima te volonterima. Tim proglasom Papa je pozvao cijeli svijet na ozbiljno promišljanje onoga što zovemo patnjom, trpljenjem i bolešću. Poruka Pape Franje povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana bolesnika je Bjeh oči slijepcu i bjeh noge bogalju.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply