GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu pitanja o Sveticama, GUP-u i Holding-u

GRADSKA SKUPŠTINA: Na aktualnom satu pitanja o Sveticama, GUP-u i Holding-u

Aktualni sat započeo je pitanjem zastupnika Špicera o ZET-ovim displejima na stajalištima u koje Grad Zagreb uložio 10 milujuna eura, displej postoji odnosno instaliran je na samo 139 stajališta od ukupno 2500 stajališta, za ostala stajališta nije riješena infrastruktura. Displej koji bi se napajao na solarni pogon bio bi idealno rješenje.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek pohvalila je ideju, i dala je obećanje da će takvo rješenje uzeti u razmatranje.

Rekli ste da više nema točaka koje će se donositi po hitnim postupcima i želio bi znati, jer sada se ponovo proširuje istraga o šatoru na Trgu i Bundek festu, Grad Zagreb kandidirat će se za Europsku prijestolnicu kulture za 2020., pokazalo se i da su u istražne radnje umiješani i pojedinci koji vode ustanove u kulturi. Tko danas nadzire taj resor i kako se koriste proračunska sredstava?- postavio je pitanje Zvane Brumnić.

Zamjenica Švaljek  odgovorila da ured za kulturu vodi zamjenik pročelnika Dinko Vukelić, a u tijeku je  izrada strategije zagrebačke kulture.

-U najboljem trenutku  na samom kraju prošle godine 24.12. 2014. u tajnosti promijenili ugovore. Zašto ste im osigurali zlatne padobrane? Jeste li dobili naputak od nekoga? Time su prekršeni uvjeti natječaja. Istovremeno dok su oni osigurani, radnici koji čiste ulice rade preko agencije i nemaju prava kao ostali radnici. Ne bi trebalo biti radnika prvog i drugog reda – uputio je pitanje Dominik Etlinger, Danieli Franić, privremenoj upraviteljici Holdinga.

-Riječ o ugovorima na neodređeno vrijeme koje smo ponudili voditeljima podružnica te ih tako izjednačili s drugim zaposlenicima. Dok su dvije podružnice Čistoća i ZET, ostali su bez čelnih ljudi nakon događanja u listopadu 2014., kako bi sve funkcioniralo morali smo poduzeti određene radnje i postavili smo ljude iz sustava, koji su već imali posao na neodređeno.- odgovorila je Daniela Franić.

Damir Godec postavio je pitanje oko pitke vode koju još uvijek nemaju svi građani Grada Zagreba, a posebno se to odnosi na rubne dijelove grada.

-Pitku vodu u Gradu Zagrebu ima 98% kućanstava, u ovoj godini predviđeni su radovi u Brezovici, tako da bi i to područje dobilo pitku vodu.- odgovorila je Štefica Mihalić.

Andrija Mikulić postavio je pitanje oko računa od Čistoće koji otpad još uvijek računa po kvadraturi stambenog ili poslovnog prostora, takav obračun nije po zakonu.

-U Gradskoj upravi vrlo intenzivno radimo na usklađivanju sa zakonom, koji će se početi primjenjivati od početka ožujka. Odvoz otpada prvo će početi naplaćivati po količini u pojedinim blokovima, a nakon toga će se sukcesivno širiti na cijelo područje Zagreba- rekla je Sandra Švaljek.

Zastupnik Župan postavio je pitanje oko Svetica i tko je odgovoran, za ispuštanje dviju čestica na jednoj se nalazi ugostiteljski objekt, dok se na drugoj manjoj nalazi trafostanica.

-Dvije čestice izostavljene su previdom, sumnjam da je bilo namjerno, isto tako želim naglasiti da ništa nije izgubljeno isto tako nema nikakvih zapreka da se investicija ne realizira.- odgovorila je Sandra Švaljek.

Zastupnik Semren postavio je pitanje zapošljavanja u Gradskoj plinari kada su se pisali aneksi ugovora da se Dodiga vrati na posao.

Tomislav Stojak postavio je pitanje o GUP-u koji je uz proračun, najvažniji gradski dokument, on još uvijek nije donesen, a razlog zbog kojeg se prolongira na još šest mjeseci nije jasan.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply