ZAGREBAČKI HNS: „Gradska skupština ne raspravlja o pravim problemima Zagrepčana“

ZAGREBAČKI HNS: „Gradska skupština ne raspravlja o pravim problemima Zagrepčana“

– Dnevni red predstojeće sjednice Gradske skupštine koja će se održati u četvrtak još jednom pokazuje kako predstavničko tijelo i izvršna vlast Grada Zagreba ne progovaraju o pravim problemima građana. Prošlo ljeto i na jesen raspravljalo se o nizu tema i predloženo je niz projekata o kojima se više ne govori!- istaknula je predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak-Taritaš na konferenciji za medije uoči sjednice Graadske skupštine Grada Zagreba koja će se održati u četvrtak 12. 02.

Gradska zastupnica i članica Predsjedništva zagrebačkog HNS-a Vedrana Gujić navela je brojne projekte poput tunela Zagreb-Zagorje, podzemne željeznice, izgradnje opere i kulturnog centra, sljemenske žičare, jarunskog mosta, denivelacije rotora Remetinec te obnove Doma sportova i Dinamovog stadiona koje je gradonačelnik najavljivao u Gradskoj skupštini prošle godine, a za koje se ne zna da li će i kada biti provedeni.

– Još jedna sjednica Skupštine proteći će bez pokretanja bilo kakvih projekata. U rujnu prošle godine raspravljalo se o Strategiji zbrinjavanja otpada koja je tada izglasana, ali nema naznake da li će se provoditi i kada. Svi najavljeni projekti su kapitalni te financijski, projektno i vremenski zahtjevni. Zanima nas da li se od najavljenih projekata odustalo i ako jest, očekujemo da nam se to jasno kaže!- naglašava Vedrana Gujić i postavlja pitanje: „Hoćemo li i ubuduće na sjednici Gradske skupštine isključivo mijenjati imena ulica ili ćemo konačno početi nešto raditi u Gradu Zagrebu?.

Tomislav Stojak, gradski zastupnik i potpredsjednik HNS-a Grada Zagreba istaknuo je nezadovoljstvo radom Gradske skupštine i njene suradnje s izvršnom vlasti u Zagrebu.

– U Zagrebu se odvija niz pozadinski zanimljivih radnji. Tako jedna stranka, HDZ, plaća skupi predsjednički apartman u prestižnom zagrebačkom hotelu dok se istodobno od Zagreba dobiva oprost dugova na ime korištenja gradskog prostora, a koji potpisuje zamjenica koja obnaša gradonačelničku dužnost Sandra Švaljek. To je tek jedan od primjera takvih aktivnosti“ rekao je Stojak naglasivši kako je sada jasnije zašto kolege iz Gradske skupštine nisu potpisali HNS-ovu inicijativu za raspravu o mogućoj smjeni predsjednika Gradske skupštine.

– Nedopustivo loše upravljanja gradom potvrđuju nove istrage o pogodovanju po pitanju šatora u središtu Zagreba, a podsjećamo da se ni na upite gradskih zastupnika i predstavnika medija po pitanju aneksa ugovora voditeljima podružnica nitko iz Zagrebačkog holdinga nije očitovao. Ljudima koji vode Holding i grad normalno je da se četverogodišnji mandat pretvori u ugovor na neodređeno!- ističe Tomislav Stojak.

– Na dnevnom redu Gradske skupštine nema GUP-a koji je jedan od najvažnijih dokumenata, nema Svetica, ni prometnih tema što je nedopustivo. Građani zaslužuju kvalitetnu komunalnu uslugu, izvršnu vlast koja brine o njihovim potrebama te gradske zastupnike koji će donijeti kvalitetne prijedloge, zaključke i odluke. Jedini cilj gradske vlasti trebao bi biti da grad napreduje što, nažalost, trenutno nije slučaj!- poručuje zagrebački HNS, koji će prezentaciju svoga programa za Grad Zagreb imati 18. veljače u Tribini Grada Zagreba.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply