BRANKO HORVAT: Zamjenica gradonačelnika potpisuje odluke, a ne Milan Bandić!

BRANKO HORVAT: Zamjenica gradonačelnika potpisuje odluke, a ne Milan Bandić!

Branko Horvat je neizravno optužio zamjenicu gradonačelnika Sandru Švaljek, da je ona krivac što deseti jubilarni PBZ Zagreb Indoors nije dobio financijsku injekciju Grada Zagreba kao svih ovih godina. Finalni susret između Andreasa Seppia i Guillerma Garcia-Lopeza pratio je i gradonačelnik Milan Bandić u društvu pročelnika Gradskog Ureda za obrazovanje sport i kulturu Ivice Lovrića koji kao i gradonačelnik ne može obnšati dužnost. Tijekom cijelog meča direktor turnira je razgovarao s gradonačelnikom, ali novinarima nije htio otkriti o čemusurazgovarali.

– Nisam pričao s gradonačelnikom Bandićem o problemima financiranja PBZ Zagreb Indoorsa, sad da ja prepričavam što on govori nije u redu, sigurno je da je jasno kako je on dolaskom na turnir podržao turnir. Situacija je takva kakva je sada imamo zamjenicu gradonačelnika koja donosi i potpisuje odluke, trenutno, i to nije Milan Bandić. Meni je jasno da se smanjio budžet i da se smanjio iznos namjenjen za sport, e sad treba vidjeti kako će se taj iznos raspodijeliti i potrošiti. Činjenica je da se Grad našao u izuzetno teškoj situaciji i da je odluka Vlade bila u zadnji čas. Sve to znamo, to je sve bilo lančana reakcija na drugo. Zna se što je Grad podržavao svih ovih godina i tako kasno, u 12. mjesecu se donosi odluka da nas Grad ne može financirati. To nije odluka koja se donosi devet mjeseci, već se  radilo u zadnji čas kad mi nismo imali kuda. To je još jedna stvar koja je apsolutno otežala situaciju u kojoj smo se našli. Mi više nismo mogli natrag jer samo otkazivanje turnira, donosi kazne,  financijske kazne, gubitak licence, ugleda, TV prava. Održavanje turnira kako god ispada je manje bolna varijanta bez obzira na sve gubitke…

Turnir je ipak išao jer je dobio podršku Dubaija, INA i HEP su ušli kao novi sponzori, ali Branku Horvatu nije ni na kraj pameti dalje srljati  i Goran Ivanišević i on su poslali jasnu poruku Gradu Zagrebu i hrvatskoj javnosti!

– Zahvaljujem Gradu na pomoći prethodnih godina, ali bez daljnje pomoći ovo će biti posljednji meč koji je odigran u ovoj dvorani. Ugasit će se sve dobro što se radilo prethodnih deset godina. Molim Grad da promisli, jer ako izgubimo turnir ATP ga više nikad neće vratiti u Zagreb!-  rekao je Goran Ivanišević, a Branko Horvat je zaključio svoj monolog novinarima:

– Mi smo za prošlu godinu imali obećanje da će se riješiti Dom sportova jer je prešao iz Zagrebačkog holdinga u Grad, a morali smo formalno potpisati Ugovor, i rečeno je da će se to nekako riješiti i smanjiti naknada za korištenje. Jer dok je Zagrebački holding bio upravitelj, on je bio sponzor pola, a pola smo platili korištenje Doma sportova. Mi smo potpisali Ugovor za prošlu godinu na puni iznos, bilo nam je obećano…i nismo plaćali, i za prošli turnir su ostali zaostaci i onda su od nas su tražili da sve platimo i platili smo blizu 700 tisuća kuna Dom sportova koji je gradski objekt, a mi smo velika sportska priredba. I nakon što smo sve platili dobili smo račun za kamate.  Sad vi recite meni je li to normalno. I te kamate još nismo platili jer smo smatrali da je to apsurdno. Za ovu godinu smo isto morali potpisati Ugovor, moram reći da smo za ovu godinu uspjeli smanjiti malo taj iznos, ali moramo ga platiti u izvjesnom roku, Grad nam je izašao u susret da nemoramo platiti unaprijed, a molili smo gospođu Švaljek da nam ne naplaćuje gradski prostor što je i Dom sportova, koji bi bio prazan, ili bi se možda igrao hokej, ali s obzirom da nije bilo hokeja Dom sportova bi bio uglavnom prazan!

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply