PBZ ZAGREB INDOORS: Španjolac Guillermo Garcia-Lopez pobjednik turnira

PBZ ZAGREB INDOORS: Španjolac Guillermo Garcia-Lopez pobjednik turnira

Španjolac Guillermo Garcia-Lopez, treći nositelj i 33. tenisač svijeta, pobjednik je ovogodišnjeg izdanja PBZ Zagreb Indoorsa.

-Ovo je moja četvrta pobjeda u karijeri i naravno da je jako emocionalno. Svaki turnir ima svoj trenutak, i ovaj je poseban. Svaki turnir je odlučan trenutak za igrača, a ovaj je poseban za mene. Jako emocionalan. Sjećam se da su govorili da se nisam dobro osjećao, da nisam bio u najboljoj formu, i u trenutku kada nije moglo bit gore doba godine za mene,  dogodila se ova  pobjeda.- započeo je konferenciju za novinare Guillermo Garcia-Lopez, treći nositelj i 33. tenisač svijeta, pobjednik je ovogodišnjeg izdanja PBZ Zagreb Indoorsa

U finalu je sa 7:6 (4), 6:3 svladao Talijana Andreasa Seppija te tako osvojio četvrti naslov u karijeri, a prvi otkako je lanjskog travnja bio pobjednik u Casablanci.

– Njegova igra je drugačija i loša za mene. Igra jako dobro na obje strane i nisam mogao pronaći prolaz lopte za pobjedu gejma Pritiskao sam ga i igrao sam poen po poen u meču. Trudio sam se ne držati jednak ritam jer on voli tu ping pong kombinaciju i imao je jako dobre poene. Kod rezultata 4:3 je bio najdulji game u mom životu. Nakon što sam ga break-nuo  imao sam set u rukama jer nije igrao dobro i break-nuo sam ga. Nikada do sada nisam pobijedio Andreasa, odlično je otvorio sezonu sa pobjedom u Sydneyu  i ovo je za mene velika pobjeda.- rekao je  Guillermo Garcia-Lopez.

Simpatični Garcia-Lopez nakon što više nije bilo pitanja od strane novinara, zaključio je konferenciju za novinare pitanjem.

-Mogu li sada otići popiti pivu?- upitao je Gillermo i otišao na pivu.

Uz naslov i 250 bodova za pojedinačnu ATP listu pripala mu je i glavna novčana nagrada od 80.000 eura.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply