PBZ ZAGREB INDOORS: Prvi puta u deset godine ispali su svi Hrvati iz turnira

PBZ ZAGREB INDOORS: Prvi puta u deset godine ispali su svi Hrvati iz turnira

Ivan Dodig zaustavljen je u 2. kolu PBZ Zagreb Indoorsa od Španjolca  Marcel Granollers sa rezultatom 7:6, 4:6, 6:3.

U prvom setu Dodig je imao dvije šanse da već u prvom setu povede kod rezultata od 5:4 i 6:5, te u tie-breaku, ali je Granollers ipak bio više koncentriran na meč i prvi set je otišao na njegovu stranu. Drugi set Dodig je okrenuo u svoju korist.

-Moj prvi set je bila ona smjernica gdje sam ja igrao koliko sam htio i želio igrat. Jer sam bio svjestan da će to bit fizički zahtjevan meč, ali nažalost nisam iskoristio te prilike ni kasnije bio očigledno poslije drugog seta da sam malo posustao fizički što se moglo osjetit u trećem setu. Jednostavno nisam mogao doći kvalitetno na loptu i mislim da je taj prvi set uzeo energije i jednostavno je nešto što ja najbolje igram na set loptu i sigurno da mi je on malo poremetio za ostatak meča.- rekao je Ivan Dodig.

Šansa za preokret Dodig je izgubio u trećem setu kod rezultata 3:4 i to je bila šansa koju je Granollers iskoristio, za prolaz u četvrtfinale.

– U trećem setu sam pokušavao da postignem jednu energiju, no jednostavno moje noge su bile sporije i to se osjeti na mom servisu, servis je padao što je meč išao dalje, čak i brzina servisa nije bila kao na početku, jer jednostavno noge nisu bile kao na početku nije sve bilo odlično i mislim da mi je to malo poremetilo. Bio je zahtjevan meč puno se trčalo, znao sam da će se meč na to odvijao, i htio sam to izbjeći što sam odlično radio u prvom setu, ali nisam mogao to izbjeći i izgubio set. Mislim da sam ja napravio osobnu grešku, ono što kažu da je u tenisu najgore da se odlučite na  jednu stranu i da u zadnji trenutak promijenite što sam to napravio jer sam malo pratio njega i izgubio sam mnogo lopti. To je ono što učimo prvo kada se uči tenis i slijedeći put ću pokušati naučit iz toga.- rekao je Ivan Dodoig.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply