CEKATE: Premijera Krležine Galicije u režiji Ive Srnec

CEKATE: Premijera Krležine Galicije u režiji Ive Srnec

U Centru za kulturu Trešnjevka, u petak 6. veljače s početkom u 20 sati bit će premijera predstave “Galicija” u režiji Ive Srnec.

Riječ je o predstavi koja okuplja profesionalne glumce i studente Filozofskog fakulteta, a nastala je kao dio projekta kojim su mladi umjetnici, studenti – amateri i profesionalci lani obilježili 100. obljetnicu od početka Prvog svjetskog rata.

Prvi svjetski rat bio je znan pod nazivom Veliki rat ili Rat koji će okončati sve ratove no nažalost s vremenom se ispostavilo da taj rat nije okončao sve ratove jer svijet je nastavio ratovati i dalje. Predstava je nastala u produkciji Točke na i, te u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka, Akademijom dramske umjetnosti i Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Riječ je o glavnom dijelu diplomskog ispita producentice Marine Trandler.

Mentorica diplomskog projekta je dr.sc. Snježana Banović, red.prof.art. Redateljica predstave je Iva Srnec, dok je tekst Galicije dramatizirala Nina Gojić ubacivši u izvornu Galiciju djelove novela “Baraka pet be” i ”Bitka kod Bistrice Lesne”.

Foto: CeKaTe

Leave a Reply